Naslovna Novosti Ruska vojska istovremeno podigla u vazduh 7 aviona An-124 Ruslan

Ruska vojska istovremeno podigla u vazduh 7 aviona An-124 Ruslan

18
ruska vojska istovremeno podigla u vazduh 7 aviona an 124 ruslan
ruska vojska istovremeno podigla u vazduh 7 aviona an 124 ruslan
google news

Komanda vojno-transportne avijacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izvela je taktičko-letačku vežbu velikih razmera uz učešće aviona An-124-100 Ruslan. Prema informacijama Ministarstva odbrane Ruske Federacije, ovaj događaj je istorijski, pošto je sedam takvih letelica istovremeno poletelo u nebo, što je rekordan broj ruske vojne avijacije.

Svrha vežbe bila je provera spremnosti mladih posada za transport ljudstva vojnih jedinica, uključujući standardno naoružanje i vojnu opremu, na velike udaljenosti. Posade aviona An-124-100 „Ruslan“ obučavale su poletanje, let na ruti i sletanje u skraćenim vremenskim intervalima.

Letovi su izvedeni na visini od preko 4 hiljade metara, dok je ukupna dužina rute bila više od 1000 kilometara, a prosečna brzina aviona dostizala je 500 km/h.

Ovakva aktivnost u vazdušnom prostoru naglašava strateški značaj Vojno-transportne avijacije za brzo i efikasno kretanje vojnih snaga, kao i sposobnost mobilnosti i brzog reagovanja na različite misije.

Antonov An-124 Ruslan

Antonov An-124 Ruslan, prvobitno razvijen u Sovjetskom Savezu, predstavlja vrhunac efikasnog rešenja potrebe za prevozom teških tereta širom sveta. Sa sposobnošću podizanja tereta do 150 tona, Ruslan je jedan od retkih aviona koji može nositi izuzetno velike i neobično oblikovane terete.

Ruslan se izdvaja po svojoj impresivnoj veličini i karakterističnom dizajnu. Dvostruki trup sa nagibnim nosom omogućava efikasno utovarivanje i istovarivanje tereta. Dimenzije teretnog prostora od oko 36 metara u dužinu, 6.4 metara u širinu i 4.4 metara u visinu čine ga nezamenjivim kada su u pitanju ogromni tereti.

Antonov An-124 je opremljen sa četiri turboventilatorska motora Progress D-18T, svaki sa značajnim potiskom. Ova moćne mašine omogućavaju Ruslanu da prelazi ogromne daljine i savlada visine u uslovima optimalnih performansi.

Ruslan nije samo svedok globalnih trgovinskih i vojnih tokova, već i pružalac pomoći u trenucima krize. Učestvovao je u brojnim međunarodnim operacijama dostavljanja humanitarne pomoći, prenoseći teret u teško dostupne regione pogođene prirodnim katastrofama ili konfliktima.

Iako je prvobitno dizajniran za vojne potrebe, An-124 je našao svoje mesto i u civilnom sektoru. Kao nezamenjiv alat u logistici i transportu, ovaj vazduhoplov sarađuje sa brojnim komercijalnim prevoznicima širom sveta, doprinoseći globalnoj ekonomiji.

Dok An-124 Ruslan ostaje impresivan u svojim sposobnostima, diskusije o modernizaciji i potencijalnim naslednicima, poput An-225 Mrija, dodaju dodatni sloj u priču o budućnosti teškog transporta u vazduhoplovstvu.

18 KOMENTARA

  1. Sta ce Rusima Balkan i Evropa oni imaju 150 miliona Rusa a 4 puta veci od Evrope toliko jaki i bogati a zajedno sa kinom,Indijom,J.Amerikom ,Afrikom i Bliskim isokom cine Ruski Svet

  2. Европевац -евросерац…
    Код психолога хитно…нешто ти се откачило
    Нећеш дуго.

  3. Jadan je taj dan za NATO ako bi nekim nesretnim slucaju usli u direktan sukob sa Rusijom , pobucali bi ih ruje ko’ krmača masnu novinu…
    Nisu mogli pobijedit jednu malu Srbiju , njih 19 neprijateljskih drzava za 78 dana danonocnog bombardovanja , a Rusija bi za mjesec dana dosla do Gibraltara…
    Za to NATO pamet u glavu

    • Dve godine dva sela jednu raskrsnicu i jednu deponiju i 320000 mrtvih vojnika..koji gibraltar milu lii ti majku PUTINOFILIČARSKU EBEM..

      • Jesi ti sa kosova arnaut ebenm li ti ja 100 tvoje ma**e , Zar ne vidis ti pro evropski idiote da evropa nestaje umire a rusija sa 2 sela jos pa pola zemaljske kugle, neces ti dugo na kosovu nezaboravi ako dozivis.

  4. Ahh pa Rusi nisu imali nista, odakle I’m sada, evropi treba min 5 godina da oporave proizvodnju oruzja, zanimljivo

  5. Ko god prati zapadne medijea to su jedini demokratski posteni i tacni kao i vladari na zapadu zna dobro da rusi i ako imaju tih 7 aviona nemaju qoriva za njih i uzalud pokusavaju da polete nece to bez goriva

    • Rusi nemaju goriva a snabdevanje petine svjetskih tržišta iz Rusije. Imaju više rafinerija od Saudijska Arabije jedino Ameri imaju više rafinerija od njih. Tako da ne mlati, dovoljno te opisuje to zapažanje da je na zapadu demokratske zajednice i predsednici 😂😂😂😂💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩 viđ koliko sam ti slika nabavio 10.

    • E bas si pravi evropejac,pa sto je svuda skuplje gorivo nego u rusiji? Imaju oni prirodnih bogatstva vise nego cela “evropeja”,a za gorivo imas svuda da vidis i cujes da je rusija medju najvecim proizvodjacima nafte! Drzi se ti zastave duginih boja ,ne sekiraj mnogo za ruje

    • Izvini Evropejac ali malo si se zabunio Rusija je proizvođač 1/3 svetskog goriva ako oni nemaju onda taj tvoj zapad tek nema

  6. Kako to sad odkud takve gromade Putinu a zapad ih podcenjuje da nemaju nista i mastaju da pocijepaju Rusiju.
    Bogami izgleda dace mnogo pre nestati zapada i Balkana i bice sve Rusko carstvo

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version