Naslovna Novosti Bukurešt protestovao Moskvi nakon otkrića kratera od pada, verovatno, ruskog drona

Bukurešt protestovao Moskvi nakon otkrića kratera od pada, verovatno, ruskog drona

4
ukrajina koristi starinske metode kombinovanja reflektora sa protivavionskim mitraljezima kako bi identifikovala i oborila ruske kamikaza dronove geran 2.
ukrajina koristi starinske metode kombinovanja reflektora sa protivavionskim mitraljezima kako bi identifikovala i oborila ruske kamikaza dronove geran 2.
google news

Rumunsko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je ruskog ambasadora Valerija Kuzmina u znak protesta nakon što se nepoznata letelica srušila na teritoriju Rumunije, prenosi rumunska štampa.

Bukurešt je protestovao Moskvi nakon otkrića kratera dubokog 1,5 metara u blizini ukrajinske granice nakon pada drona. Prema rumunskoj vojsci, to je mogla da bude ruska bespilotna letelica kamikaza tipa Geran, koja je u noći sa srede na četvrtak napala ukrajinsku luku Reni na Dunavu i oborila ju je ukrajinska PVO. Selo Grindu, u čijoj je blizini pao nepoznati dron, nalazi se 8 km od Renija.

Prema saopštenju rumunskog ministarstva odbrane, rumunski lovci F-16 i nemački Eurofighter Typhoon su uzleteli tokom napada ruskih dronova na lučku infrastrukturu Ukrajine. Rumuni su incident prijavili i komandi NATO-a.

“Sistem radarskog nadzora rumunske vojske ukazao je na mogući neovlašćeni ulazak u nacionalni vazdušni prostor: signal je detektovan na maloj visini duž rute ka oblasti Grindu u okrugu Tulčea,” stoji u poruci.

RUMUNSKI F16
RUMUNSKI F16

Bukurešt je naveo da je ovo četvrti incident pada ruskih dronova na rumunsku teritoriju. NATO pad drona ne smatra „napadom“ na jednu od zemalja Alijanse.

Oružane snage Rusije napale ukrajinske luke: eksplozije u Reniju, Izmailu, Odeskoj oblasti

Te noći u regionu je proglašeno upozorenje na vazdušni napad. Prethodne noći objavljena je uzbuna za vazdušni napad u ukrajinskoj Odeskoj oblasti. Signali su se oglasili zbog napada bespilotne letelice Geran.

Bespilotne letelice su krenule u region sa Krima. Kako pišu ruski izvori, meta napada su mogli biti objekti u Belgorodsko-Dnjestarskom regionu. Pre toga, u Odesi je već izvršen napad kamikaza dronova Oružanih snaga Rusije na ciljeve Oružanih snaga Ukrajine.

Poznato je da je jedna od ovih meta bilo transportno preduzeće navodno dvostruke namene. Prema ruskim izveštajima, objekat je korišćen u interesu ukrajinskih oružanih snaga.

Prijavljen je veliki broj eksplozija u vazduhu i na zemlji. Kako prenosi kanal „Operacija Z: Vojni dopisnici ruskog proleća“, pod snažnim napadima su bile i luke u blizini granice sa Rumunijom.

geran 2
geranj 2

„Alarm se oglasio već 4,5 sata! Roj dronova gađa ciljeve u oblasti Reni, Izmail i Kilija u Odeskoj oblasti“, navode vojni dopisnici.

Osim toga, prethodno veče, Oružane snage Rusije su izvele i udare po pozadinskim područjima u Ukrajini. Među pogođenim objektima Oružanih snaga Ukrajine bili su skladišta goriva i skladišta koje koristi ukrajinska vojska. Prethodno smo pisali da su se i u Kijevu dogodile snažne eksplozije.

4 KOMENTARA

  1. Dobrovšta i da je pao?
    ukraini mogu da salju sta god hoce i da cini zlovine koliko hoce, isto i izrael a Rusi ne smeju ni ako im je dron mozda pogodjen da padne bilo gde, sta bi na kraju sa raketom koja je pala u Hrvatsku ili ona u Poljsku.

  2. Ko s đavolom tikve sadi…Rumuni umesto da poštuju susede šuruju s SAD. Neka mole boga da im ovo samo padne…

  3. Због пада,вероватно,руског дрона ?!
    Можда би прво марали проверити ,да ли се ради о украјинској провокацији. Не би била прва неонацистичка провокација од почетка рата(Специјалне војне операције) !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’)

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version