Naslovna Novosti Britanski ministar odbrane obećao Ukrajini 23 vojna čamaca i amfibijska vozila za...

Britanski ministar odbrane obećao Ukrajini 23 vojna čamaca i amfibijska vozila za brzo raspoređivanje

0
britanski ministar odbrane obecao ukrajini 23 vojna camaca i amfibijska vozila za brzo rasporedivanje
britanski ministar odbrane obecao ukrajini 23 vojna camaca i amfibijska vozila za brzo rasporedivanje
google news

U bliskoj budućnosti, London planira da isporuči Kijevu čamce i amfibijska vozila za vojne potrebe, izjavio je ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Grant Šaps, govoreći u Britanskom Admiralitetskom domu.

Reč je o prebacivanju 23 vojna čamca, koji mogu biti uključeni u izvođenje jurišnih operacija na obali, odnosno prebacivanje desantnih grupa. Pored toga, biće prebačeno 20 amfibijskih vozila Viking za brzo raspoređivanje. Drugi detalji o prenosu ove vojne opreme Ukrajini nisu dati.

Ranije je London obećao da će Ukrajini da prebaci dva broda za lov na mine klase Sandown. Dakle, Velika Britanija nastavlja da sprovodi svoju politiku sveobuhvatne vojne pomoći Ukrajini, snabdevajući kijevski režim oružjem i vojnom opremom.

Ukrajinske formacije mogu koristiti čamce i amfibijska vozila za različite operacije na vodi, uključujući pokušaje da pređu reku Dnjepar u Hersonskoj oblasti kako bi se konsolidovali na levoj obali.

Međutim, većina takvih pokušaja forsiranja snaga izuzetno je rizično za ukrajinske desantne grupe, one su pod udarom ruske artiljerijske vatre, a ruski izvori navode da jedinice uključene u operacije trpe velike gubitke u ljudstvu i korišćenoj opremi.

hms shoreham sandown klasa
hms shoreham sandown klasa

Ostaje da se vidi kakvu će sudbinu zadesiti opremu koju je prenela Ujedinjeno Kraljevstvo.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version