Naslovna Novosti 203 mm “Malka” terorisala Avdijivku: Gde god da krene, nestane 30 ukrajinskih...

203 mm “Malka” terorisala Avdijivku: Gde god da krene, nestane 30 ukrajinskih vojnika; sledeći na redu Pervomajski

2
203 mm 22malka22 terorisala avdijivku gde god da krene nestane 30 ukrajinskih vojnika
203 mm 22malka22 terorisala avdijivku gde god da krene nestane 30 ukrajinskih vojnika
google news

Pervomajsko takođe odbrojava do pada posle neviđene količine vatre koje se na mesto sručilo.

Oko 30 ukrajinskih vojnika pobeglo je da spase svoje živote i pobeglo iz industrijske zone i fabrike koksa, dok je ruska artiljerija izvela težak napad brutalnim sovjetskim topovima „Malka” poznatim i kao 203mm 2S7 Pion, prenose ruski izvori.

Iako je prošlo mnogo decenija otkako se prestalo sa proizvodnjom, na ukrajinskom ratištu 2S7M „Malka” i dalje ima visoku borbenu efikasnost zbog svoje mobilnosti i veoma moćnih granata.

Nakon zauzimanja industrijske zone Jasinovataja-2, ruske jedinice su uspele da kontrolišu SNT „Vinogradniki“, zauzmu kamenolom peska i stignu do ulice Vuličija Kolosova, dok su zauzeli i spomenik palim u bici kod Avdijivke.

Pogledajte kako moćne samohodne topove „Malka“ 14. odvojene artiljerijske brigade „Kalmius“ 1. korpusa Donjecke armije gađaju teške granate kalibra 203 mm po terenu Avdijivskog koksa i hemijskog kombinata (AKHZ) ​​u videu.

Pucnji se ispaljuju na osnovu podataka iz vazdušnog izviđanja, sa udaljenosti od 35 kilometara. Pogođeni su vatrena mesta, štabovi, kao i koncentracije ljudstva i vojne tehnike na teritoriji Avdejevskog koksohemijskog kombinata.

Ruski tenk deluje unutar industrijske zone Avdijivke u videu ispod.

Zauzimanje industrijske zone Avdijivke

Tokom ofanzive, jedinice 1487. i 87. puka 1. armijskog korpusa, zajedno sa jedinicama 10. oklopnog puka i Veteranske jurišne brigade, zauzele su veliko utvrđeno područje u industrijskoj zoni Avdijivke, očistivši ga od ukrajinskih snaga.

Rusi su se potrudili da prebroje ukrajinske vojnike koji odlaze. U videu pogledajte prezentaciju i bekstvo 30 ukrajinskih vojnika od 1. minuta pa nadalje.

Ukrajinsko povlačenje možete pogledati u videu ispod.

Ruski kontranapad u Pervomajskom

Ukrajinci su priznali povlačenje svojih snaga sa nekoliko frontova u Avdijivki. Oružane snage Ukrajine potvrđuju gubitak kontrole u ​​zoni postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Avdijivka i napredovanje ruskih trupa u pravcu transportnog čvorišta Očeretino.

Istovremeno, ukrajinski garnizon je pretrpeo velike gubitke u naselju Pervomajski, koje se nalazi jugozapadno od Avdijivke.

Ruske snage su izvršile snažan artiljerijski napad na šumovito područje naselja Pervomajsko. Ubrzo nakon što je ruska pešadija započela ofanzivu, tokom koje je zauzela položaje koje su prethodno držale ukrajinske oružane snage u šumskoj zoni jugozapadno od Avdijivke.

Rusi uništavaju ukrajinski T-64 u Pervomajskoj u videu ispod:

A onda artiljerijskim baražima sravne naselje Pervomajsko:

Oružane snage Rusije, zauzevši nove položaje, zaobilaze Pervomajsko sa juga, verovatno čekajući pravi trenutak da uđu u samo naselje, dok se istovremeno sa jugoistoka približavaju selu Netajlovu, pored Karlovskog rezervoara na istoku.

Istovremeno, ruske trupe napadaju Očeretino, koje se nalazi severozapadno od Avdijivke.

Sve ove akcije dovode do šireg pokrivanja Avdijivke iz različitih pravaca, a koridor za snabdevanje ukrajinskog garnizona koji ostaje u samom gradu postaje sve nesigurniji za Oružane snage Ukrajine jer je pod vatrom ruske vojske i sa severa i sa severo-juga.

Ruska artiljerijska doktrina

Obnavljanje teške artiljerije na bojnom polju stavlja u fokus rusku neortodoksnu doktrinu upotrebe takvog oružja. Zabeležene su dve različite prakse. Prvo, za razliku od američkog pristupa, ruske snage ne koriste artiljeriju za podršku trupama ‘omekšavanjem’ ciljeva, gde kopnena pešadija čisti ono što je preostalo.

Naprotiv, manevarske taktičke grupe bataljona rade kao podrška artiljeriji, fiksirajući neprijatelja u zone dejstva pre nego što izvedu poslednji udarac.

Prema članku na Armada International, drugi način dejstva je „manevar uz vatru“, gde artiljerijske jedinice ne dejstvuju dok ne budu pod vatrom.

malka
malka

„Artiljerijske jedinice obično ostaju na svom vatrenom položaju, brzo se prebacujući sa jednog cilja na drugi. Ovo čini da artiljerija reaguje na ciljeve kada se pojave. U međuvremenu, vatra može biti koncentrisana na jednu ili više specifičnih ciljeva ili fragmentirana na više tačaka“, navodi se u članku.

Ruska logika protiv rizika od izbijanja kontrabaterijske vatre je da ako se „dovoljno vatre usmeri na neprijateljsku artiljeriju od početka, manje će efikasna biti protivbaterijska vatra“.

2 KOMENTARA

  1. 2S7:pion je samohodna haubica(203mm)koja je sa svojim granatama od 110kg i dometom od 37km(47,5 sa raketnim zrnima)i ubitačnim dejstvom u prečniku od 300m,izuzetno korisna za ovakvu vrstu ciljeva.Pošto je proizvedena u količini izmedju 500 i 1000primjeraka(u zavisnosti od izvora),treba ih čuvati(posebno od dronova)i ne izlagati opasnosti bez veće potrebe.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version