Naslovna Novosti Ukrajina: ove noći smo oborili sve rakete i bespilotne letelice; Rusi: sirene...

Ukrajina: ove noći smo oborili sve rakete i bespilotne letelice; Rusi: sirene se oglasile nakon eksplozija

4
kindzal
kindzal
google news

Kako prenose ukrajinski telegram kanali, Oružane snage Rusije su sinoć napale ciljeve uglavnom u Kijevskoj i Nikolajevskoj oblasti.

Što se tiče Kijevske oblasti, ukrajinsko vazduhoplovstvo javlja da je na njenu teritoriju ispaljeno osam balističkih projektila. Nikolajevski region je napalo osamnaest ruskih bespilotnih letelica, tvrdi se u izveštajima ukrajinskih izvora.

Prema podacima ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva, rakete su lansirane sa teritorije Brjanske oblasti Rusije. Svih osam projektila i osamnaest dronova oborili ukrajinski PVO sistemi, tvrde.

Ruski izvori navode udare 11 raketa, te da su lansirali najmanje 3 hipersonične Kindžal. Napominje se da protivvazdušna odbrana ukrajinskih snaga nije imala vremena da odgovori na prva lansiranja i da su se tokom noći u Kijevu čule eksplozije.

U oblasti Nikolajev, ruski bespilotne letelice Geran napale su logistički centar u Snigirevki. Pored toga, postoje informacije o pojavi ruskih dronova u Kirovogradskoj i Odeskoj oblasti.

Ruski izvori: Vazdušna opasnost objavljena nakon dolazaka raketa

Ruske trupe izvele su rano jutros najmanje sedam udara na Kijev, prema ruskim izvorima, uz napomenu da je uzbuna za vazdušni napad objavljena nakon dolazaka.

Eksplozije su se dogodile u levom delu ukrajinske prestonice. Pretpostavlja se da su ruske trupe napale hipersoničnim aerobalističkim raketama H-47M2 Kindžal. Verovatno je ciljana vojna infrastruktura strateški važna za Oružane snage Ukrajine i, verovatno, radar AN/MPK-53/65A kompleksa Patriot PAC-3MSE.

O tome indirektno svedoči i činjenica da se alarm za vazdušni napad u gradu aktivirao nakon gađanja cilja. Na to posebno ukazuje krajnji deo putanje, koji ide pod uglovima većim od 73 stepena (izvan sektora elevacije radara MPK-53/65).

sweden and romania approves usa made patriot missile system purchase 65

Ovo takođe ukazuje na odsustvo drugih radarskih sistema na susednim pozicijama koji su dežurni i sposobni da prate složene balističke ciljeve, tvrde ruski izvori.

Prema ruskim izvorima, eksplozije su sinoć odjeknule u Snigirevki, Nikolajevskoj oblasti, u Hersonskoj, Odeskoj, Nikolajevskoj, Kirovogradskoj i Harkovskoj oblasti. Tokom noći, oko 45 jurišnih dronova Geranium lansirano je u Ukrajinu.

Ukrajinac nam objašnjava zašto je tek nakon eksplozija objavljena uzbuna

Ukrajinsko vazduhoplovstvo je objasnilo zašto je nakon eksplozija objavljena uzbuna za vazdušni napad u Kijevu:

„Znate šta je balistika, tako da nema vremena za uzbunu o vazdušnom napadu. Ovo nije prvi put da se to dešava, jer je balistika brza. Ima minuta da se odgovori na protivvazdušnu opasnost i unište ciljevi izveštava Jurij, predstavnik Vazduhoplovnih snaga Ukrajine.

4 KOMENTARA

  1. Kad bi oni obarali toliko projektila onda bi Rusima bio prioritet da gadjaju PVO sisteme, ovako nit im smetaju nit im skode pa aj nek se barem trose rakete. Kad su unistili prvi patriot, na snimku se vidi da je poletelo nenormalna kolicina raketa od cega su dve eksplodirale po poletanju zbog nekontrolisanog kretanja. A sve te rakete kostaju papreno a i treba ih dovesti dotle.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version