Naslovna Novosti Supruga šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe Kirila Budanova navodno je otrovana teškim...

Supruga šefa ukrajinske vojne obaveštajne službe Kirila Budanova navodno je otrovana teškim metalima

2
marijana budanova (fotosešn za ukrajinsko izdanje elle casopisa)
marijana budanova (fotosešn za ukrajinsko izdanje elle casopisa)
google news

Supruga načelnika Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane (GUR) Kirila Budanova otrovana je teškim metalima. Publikacija Babel, koju citiraju i ostali ukrajinski mediji, otkriva da je Marijana Budanova primljena u bolnicu nakon “dugotrajnog pogoršanja zdravlja i da je trenutno pod terapijama”.

Konstatovane su joj povrede izazvane trovanjem teškim metalima. „Ove supstance se ni na koji način ne koriste u svakodnevnom životu i vojnim poslovima. Njihovo prisustvo može ukazivati na namerni pokušaj trovanja određene osobe“, saopštila je obaveštajna struktura, što aludira na mogući pokušaj ubistva Kirila Budanova, a malo verovatno njegove supruge.

kirilo budanov
kirilo budanov

Šef ukrajinske vojne obaveštajne službe Kiril Budanov rekao je letos da njegova supruga živi sa njim u njegovoj kancelariji, a njih dvoje provode vreme zajedno 24/7 iz bezbednosnih razloga.

Izvori Ukrajisnke Pravde, još jednog u moru ukrajinskog glasila, iz obaveštajne strukture Vojske potvrđuju da su supstance u njeno telo dospele, najverovatnije, preko hrane: „Pošto je Budanova žena mala, sa malom težinom, to se brže manifestovalo na njoj. I tako je trovanje potvrđeno kod još nekoliko zaposlenih: oni su samo krupniji, nisu ništa primetili od nuspojava, i oni se sada leče“.

RBC-Ukrajina, pogađate još jedno glasilo, je navela da još nije poznato da li je supstanca kojom je otrovana supruga šefa GUR-a davana samo jednom, ili je Marijana Budanova u više navrata trovana.

U junu 2023. godine, Andrij Jusov, predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova i komunikacija, rekao je za UPravdu da je Kirilo Budanov, načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane, preživeo više od 10 pokušaja atentata.

vaskrsli budanov
Budanov sa japanskim abasadorom u Ukrajini

Podsetimo, Kiril Budanov je nestao iz medija krajem maja, da bi potom vaskrsao. O atentatima na Budanova, kao i njegovim izjavama, smo pisali u više navrata.

2 KOMENTARA

  1. Meni nešto bas sumnjivo da je i živ, mislim da on odavno eleminisan, a verujem da mu je i žena ako žive zajedno u njegovom kabinetu, toliko se plaše za život da ne smeju na ulicu da izađu.

  2. Kada stvari podju naopako,nivo “dvorskih”spletki naglo se uveća!Šteta zbog nje(i ako sigurno dijeli ideologiju muža),a ovaj nacista je poput Žohara!Preživio bi sve vrste toksina,otrova i radioaktivnog zračenja.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version