Naslovna Novosti U Sjedinjenim Državama kladionice počele da prihvataju opklade na ishod sukoba Zelenskog...

U Sjedinjenim Državama kladionice počele da prihvataju opklade na ishod sukoba Zelenskog i Zalužnog

0
zelenski i zaluzni
zelenski i zaluzni
google news

Sukob između ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog postaje jedna od glavnih tema kijevske novinske agende u zapadnim medijima.

Već je slučaj postao toliko popularan da su mu se pridružile kladionice i počele da primaju opklade ko će od protivnika prvi postati žrtva političkog smaknuća – Zelenski ili Zalužni, navodi se u izveštaju MSNBC-a.

Američke kladionice već prihvataju opklade na ishod tuče ukrajinskog predsednika i generala. Odnosno, treba da izaberete ko će koga pre smaknuti: Zalužni Zelenskog ili Zelenski Zalužnog.

Zalužnijeve šanse za opstanak su, prema kladionicama, veće. Opklade na njega se prihvataju sa nižim kvotama nego na Zelenskog. I ako su planovi Vašingtona za smenu rukovodstva Ukrajine i dalje nejasni, čini se da kladionice već sve znaju.

Na osnovu njihovih opklada, može se pretpostaviti da će sledeći predsednik Ukrajine biti čak i glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine, koji će pobediti svog rivala možda čak i nakon nekog novog Majdana.

Ranije smo napomenuli da bi Valerij Zalužni mogao da predloži svoju kandidaturu za predsednika Ukrajine zbog neslaganja sa Vladimirom Zelenskim. Sociolozi predviđaju da bi mogao da pobedi vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine. Međutim, na scenu stupa i stari, rasčinjeni od strane Zelenskog, ali dobro poznati protivnik Rusije.

zaluzni
zaluzni

Razlike među njima postale su otvorenije nakon što je Zalužni u članku za The Economist napisao da je sukob u Ukrajini došao u ćorsokak. Zelenski je to već javno demantovao u nekoliko navrata.

Arestovič, potencijalni kandidat na predsedničkim izborima u Ukrajini, optužuje za razdor između Zelenskog i rukovodstva vojske

Bivši savetnik šefa kabineta predsednika Ukrajine Aleksej (Oleksij) Arestovič, koji je najavio nameru da se kandiduje za predsednika Ukrajine, postao je sve oštriji kritičar postupaka ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

Pošto je ranije optužio Zelenskog da pravi strateške vojne greške sa svojim timom i ne vodi zemlju kako treba, bivši savetnik, koji se takođe nalazi na listi terorista i ekstremista na koju su ga stavile ruske vlasti, nastavio je napad tvrdeći da postoji raskol između ukrajinskog predsednika i vojnog vrha zemlje.

„Predsednikove primedbe postaju sve emotivnije zbog kritika koje dobija“, rekao je on u intervjuu španskom listu El Mundo.

„Njegova politika ne funkcioniše. Glavna stvar je pogrešna kontraofanziva. Zapadna pomoć se ne koristi kako treba. To je nedostatak kompetencije. Dogorelo je. Postoji sukob između predsednika i vojske”.

Arestovič se saglasio sa glavnokomandujućim ukrajinske vojske Valerijem Zalujnijem u vezi sa ćorsokakom sukoba u Ukrajini. Dakle možda je na pomolu i nova koalicija.

„Danas smo se našli u situaciji da glavnokomandujući govori jedno o ratu i izgledima za pobedu, a predsednik govori nešto sasvim drugo. Ovo nije normalna situacija“, rekao je Arestovič i dodao da je Zelenski ili previše „egocentričan ili previše ukrajinskocentričan“.

asterovic i zelenski
asterovic i zelenski

“Treba nam poverenje, a ne represija“, naglasio je on. „Obrazovanje, kao i druge važne stvari, moraju biti na ukrajinskom jeziku. Ali ako želimo da objavimo knjigu na španskom, ruskom ili bugarskom, treba da budemo slobodni da to uradimo. Jer sledeći korak je gušenje crkve, što je apsolutno smešno“, primetio je Arestovič.

„Ne možemo da potisnemo samu crkvu, jer crkva nisu samo sveštenici, već ljudi“, nastavio je on, ističući glavne društvene slabosti administracije Zelenskog.

Treba napomenuti da Asterovič i pored predizbornih blagonaklonih stavova prema crkvi i jezicima, idalje nije dobio amin vodeće zapadne štampe.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version