Naslovna Novosti Američka vojska raspoređuje lažne ruske tenkove na Havajima u cilju “realistične” obuke...

Američka vojska raspoređuje lažne ruske tenkove na Havajima u cilju “realistične” obuke trupa

0
americka vojska rasporeduje lazne ruske tenkove na havajima u cilju 22realisticne22 obuke trupa
americka vojska rasporeduje lazne ruske tenkove na havajima u cilju 22realisticne22 obuke trupa
google news

Vojska SAD je predstavila lažni ruski tenk T-72, ​​neobično dizajniran da simulira pravi, kako bi “poboljšala” obuku svojih trupa.

Ovu nekonvencionalnu metodu obuke nedavno su prikazali vojnici iz borbenog tima 2. pešadijske brigade, 25. pešadijske divizije, koji su upravljali modifikovanim Hamvijima koji liče na tenkove T-72 u Združenom pacifičkom multinacionalnom centru spremnosti (JPMRC) na Havajima 6. novembra 2023.

JPMRC, prepoznat kao najnoviji vojni centar za borbenu obuku (CTC), specijalizovan je za stvaranje spremnosti repliciranjem okruženja i uslova koji blisko odražavaju operativne scenarije iz stvarnog sveta.

Raspoređivanje ovog simuliranog tenka T-72 naglašava “posvećenost” američke vojske da svojim trupama pruži realna i efikasna iskustva u obuci.

Ovi Hamviji su opremljeni specijalno dizajniranim kompletima, uključujući lagane okvire i obloge od tkanine, zajedno sa komponentama na naduvavanje. Kada su pričvršćeni za standardni Humvee, ovi elementi stvaraju vizuelno nešto što bi trebalo da podseća na ruski tenk T-72, ​​i time dočaravajući trupama realistične scenarije obuke.

Zanimljivo je da vidimo lažni T-72 opremljen rotirajućim sklopom kupole, što navode da dodatno povećava autentičnost iskustva obuke.

humvee t 72
humvee t 72

Upotreba ovih simuliranih vozila dopunjena je integracijom vojnog sistema za višestruko integrisano lasersko angažovanje (MILES). Ova porodica uređaja za obuku može se priključiti na različita vozila i sisteme naoružanja, omogućavajući trupama da učestvuju u simuliranoj borbi, registruju „pogotke“ i beleže „ubistva“ tokom vežbi.

Ova inovativna kombinacija vizuelnog realizma i interaktivnih tehnologija za obuku je dizajnirana da bolje pripremi vojnike za izazove sa kojima se mogu susresti u stvarnim borbenim situacijama.

MILES

MILES je uređaj za obuku zasnovan na laseru koji se koristi na vojnicima, malokalibarskom oružju, taktičkim vozilima, tenkovima, borbenim vozilima Bredli i protivničkim snagama za pružanje efekata žrtava u realnom vremenu. Sistem je počeo da se koristi još osamdesetih godina prošlog veka.

desantni tim koristi miles sistem
desantni tim koristi miles sistem

Primera radi, vojnici nose male laserske senzore razbacane po njihovim telima, koji detektuju kada je vojnik osvetljen laserom vatrenog oružja. Svaki laserski predajnik je podešen da oponaša efektivni domet oružja na kojem se koristi. Kada je osoba “pogođena”, medicinar može da koristi digitalno očitavanje da odredi koji metod prve pomoći da vežba.

Višestruki integrisani sistem za lasersko dejstvo MILES je uređaj za obuku koji omogućava dvostranu procenu žrtava na lažnom bojnom polju obuke. MILES se svojevremeno smatrao revolucionarnom metodom i tehnikom vojne obuke. Koristeći MILES, pojedinačni vojnik dobija trenutnu povratnu informaciju o efektima njegovih akcija na bojnom polju.

Uređaj generalno pomaže vojniku da efikasno nastupa na savremenom bojnom polju efikasnije.

Različite verzije MILES sistema dostupne su i američkim i vojnicima širom sveta. Mogućnosti pojedinačnih sistema mogu značajno da variraju, ali generalno svi savremeni sistemi nose informacije o strelcu, oružju i municiji u laseru.

us navy koristi miles
us navy koristi miles

Kada meta primi informaciju o pogotku, MILES sistem mete koristi slučajni broj i tabelu za traženje verovatnoće nesreće da bi odredio stepen oštećenja. Na primer, MILES predajnik koji oponaša pušku M16 ne može naneti štetu oklopnom transporteru, ali bi ipak mogao da “ubije” vojnika vidljivog u otvoru vozila.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version