Naslovna Novosti Rojters: Putin ostaje još šest godina u Kremlju; Rusko predsedništvo ne potvrđuje

Rojters: Putin ostaje još šest godina u Kremlju; Rusko predsedništvo ne potvrđuje

1
putin bajden zelenski ilustracija
putin bajden zelenski ilustracija
google news

Rojters prenosi, pozivajući se na šest izvora, ne navodivši ih, da je Vladimir Putin odlučio da se kandiduje na predsedničkim izborima u martu.

Isti izvori, koji su sa Rojtersom razgovarali pod uslovom anonimnosti zbog osetljivosti politike Kremlja, kažu da se krug savetnika sada priprema za Putinovu kampanju i izbore.

Moguće je da će Putin javno objaviti svoju odluku da se kandiduje nakon montiranog skeča, u kojem ličnosti, grupe, organizacije u ruskom društvu traže od predsednika da ne napušta zemlju u nevolji i da se kandiduje za još jedan mandat, piše Rojters.

Putin je 7. oktobra napunio 71 godinu, ali želi da se kandiduje za još jedan mandat predsednika Ruske Federacije 2024. godine, kažu izvori Rojtersa, što znači da će ostati na vlasti do 2030. godine.

Izbori su formalnost za Putina, koji ima podršku države, državnih medija i ne suočava se sa neslaganjem javnosti.

Istraživanja javnog mnjenja, pokazuju da Putin uživa 80% odobravanja u Rusiji

Putin, koji je preuzeo dužnost od Borisa Jeljcina, poslednjeg dana 1999. godine, već je bio predsednik duže od bilo kog drugog ruskog lidera osim Josifa Staljina, čak je prevazišao 18-godišnji mandat Leonida Brežnjeva.

Kremlj tvrdi da Putin nije najavio da će se kandidovati za još jedan mandat

Ruski predsednik Vladimir Putin nije najavio da će se kandidovati za još jedan mandat, a kampanja tek treba da bude objavljena, izjavio je u ponedeljak portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Predsednik nije dao nikakvu izjavu“ o toj temi, rekao je Peksov na pitanje o izveštaju Rojtersa da je Putin odlučio da se kandiduje, a kampanja još nije zvanično objavljena“, dodao je Peskov.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version