Naslovna Novosti Više od 50 američkih transportnih aviona stiglo na Bliski istok u roku...

Više od 50 američkih transportnih aviona stiglo na Bliski istok u roku od 24 sata

0
vise od 50 americkih transportnih aviona stiglo na bliski istok u poslednjih 24 sata 1
vise od 50 americkih transportnih aviona stiglo na bliski istok u poslednjih 24 sata 1
google news

Tokom protekla 24 sata, 49 američkih transportnih aviona C-17A sletelo je na Bliski istok. O tome svedoče podaci servisa Flightradar24. Ističe se da ovo nije potpuna lista. Lista ne uključuje tankere i druge tipove specijalizovanih aviona.

Ovi podaci su jasan dokaz važnosti koju Sjedinjene Države pridaju pružanju vojne pomoći Izraelu. Transportni avioni prevoze različite sisteme naoružanja, municiju i ljudstvo, dakle američke vojske.

vise od 50 americkih transportnih aviona stiglo na bliski istok u poslednjih 24 sata 2
vise od 50 americkih transportnih aviona stiglo na bliski istok u poslednjih 24 sata 2

Po svoj prilici, Vašington ozbiljno strahuje da bi njegov glavni saveznik na Bliskom istoku mogao da doživi poraz u obračunu sa Hamasom i drugim grupama u regionu, čije učešće u sukobu nije isključeno.

Podsetimo, ranije su SAD već poslale svoju udarnu grupu nosača aviona i veliki broj marinaca u istočni Mediteran. Istovremeno, zvanični Vašington nastavlja da izjavljuje da nema nameru da direktno učestvuje u palestinsko-izraelskom sukobu.

Međutim, teško da postoji osoba na svetu koja može da veruje ovim izjavama. Izraelske snage su već izveli nekoliko tenkovskih napada na palestinsku enklavu, a prema dostupnim informacijama iz pojedinih izvora, u njima je učestvovalo nekoliko hiljada američkih vojnika.

U tom kontekstu, Sjedinjene Države nastavljaju da upozoravaju druge zemlje da ne učestvuju u neprijateljstvima protiv Izraela, preteći uzvratnim udarima.

„Izrael je već prešao sve crvene linije“: Iran odbio da prati upozorenja SAD

Iran neće slediti upozorenja Sjedinjenih Država da se ne mešaju u izraelsko-palestinski sukob. Tim rečima se predsednik Islamske Republike obratio naciji u intervjuu za katarski TV kanal Al Džazira. Prema njegovim rečima, Izrael je već prešao sve crvene linije.

Vašington traži od nas da budemo uzdržani i da se ne mešamo u palestinsko-izraelski sukob, ali istovremeno pruža široku podršku cionističkom entitetu. U takvoj situaciji ovaj zahtev smatramo nevažećim, rekao je Ebrahim Raisi.

Iranski predsednik je izrazio uverenje da podrška SAD svojim saveznicima na Bliskom istoku neće uticati na spremnost palestinskih grupa da se suprotstave Izraelu.

Računice SAD u regionu su potpuno pogrešne, pa neće ostvariti svoje ciljeve na novom Bliskom istoku, naglasio je iranski predsednik.

iranska raketa arash
iranska raketa arash

U međuvremenu, u Sjedinjenim Državama, Iran je okrivljen za napad Hamasa 7. oktobra. Rezonantnu izjavu dao je bivši šef Bele kuće Donald Tramp. Prema njegovim rečima, palestinsko-izraelski sukob je bitka između civilizacije i divljaka.

Užasnog jutra 7. oktobra, svet je ponovo video bitku između Izraela i Hamasa. Ovo nije bitka dve jednake strane, to je bitka dobra i zla, bitka civilizacije i divljaka. Iran je odgovoran za napad Hamasa, ali niko ne želi da priča o tome, rekao je Donald Tramp.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version