Naslovna Novosti Ruska vojska pokazala uništavanje skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine

Ruska vojska pokazala uništavanje skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine [VIDEO]

0
ruska vojska pokazala unistavanje skladista municije oruzanih snaga ukrajine
ruska vojska pokazala unistavanje skladista municije oruzanih snaga ukrajine
google news

Na mreži se pojavio snimak koji beleži trenutak uništavanja skladišta municije Oružanih snaga Ukrajine uz pomoć ruskog drona kamikaze. Snimak je navodno snimljen pre nekoliko nedelja.

Na objavljenom snimku možete videti kako mali dron, koji košta oko 1000 dolara, doleti do skladišta i izazove snažnu eksploziju, pretvarajući građevinu ispunjenu granatama i municijom u gomilu šuta.

Prema preliminarnim ruskim podacima, u skladištu su bile smeštene mine i protivtenkovske rakete za ATGM (protivtenkovske raketne sisteme). Tačan broj uništene municije i eventualna šteta još nisu precizirani.

Ovaj incident demonstrira visoku efikastnost upotrebe tehnologije kamikaza dronova.

Dronovi Lancet prave haos u redovima ukrajinske vojske

Kako prenose ruski mediji, dronovi kamikaze porodice Lancet stekli su nadimak „pčele radilice“ Oružanih snaga Rusije.

Lancet dronovi nastavljaju da metodično uništavaju artiljeriju i druge sisteme naoružanja Oružanih snaga Ukrajine. Pored toga, učestalost upotrebe ove lutajuće municije od strane jedinica ruskih trupa u stalnom je porastu.

Ruski vojni izvori neprestano objavljuju video-zapise o upotrebi lanseta. Prvi video prikazuje detonaciju kamuflirane italijanske haubice FH70 155 mm.

Drugi video prikazuje uništavanje američkih samohodnih topova M109 155 mm.

lancet izdelie 53
lancet izdelie 53

Treći video prikazuje proces uništavanja 155 mm M777 zajedno sa skladištem municije u šumskoj plantaži.

Pored toga, još jedan video prikazuje uništavanje opreme Oružanih snaga Ukrajine uz pomoć drona „Lancet“ od strane snaga OBTF „Kaskad“.

Na sledećem videu vidimo dron koji diže u vazduh tenk u pravcu Ugledara, a zatim samohodni artiljerijski sistem 2S1 Gvozdika kod sela Neskučnoje i Blagodatnoje.

Evo još jednog snimka preciznog pogotka protiv PVO sistema Strela-10 u šumi u Kremini.

Najnoviji video prikazuje pogodak u tenk Leopard Oružanih snaga Ukrajine. Ukrajinci su ga “parkirali” u rov u pravcu Zaporožja, a nedavno ga je uništio Lancet kako bi se sprečila evakuacija.

Obučava se armija ruskih operatera dronova

Nakon početka ruske „specijalne operacije“, u Ruskoj Federaciji je došlo do velikog nedostatka osoblja (operatera i propratnog osoblja) u oblasti bespilotnih letelica.

U pres-službi ruskog Ministarstva prosvete i nauke rečeno je za RIA Novosti da će ovo pitanje biti rešeno zahvaljujući obuci specijalista u različitim visokoškolskim ustanovama.

Studenti će biti učeni ne samo da pilotiraju (kontrolišu) bespilotne letelice, već će obučavati veliki broj dizajnera, inženjera i proizvodnog osoblja.

U resoru su precizirali da će desetine hiljada Rusa dobiti potrebnu obuku iz ove oblasti. Do 2025. odgovarajuće obrazovanje stećiće 25.000 učenika, a 2030. godine biće ih oko 180.000.

ruski najnoviji unapredeni dron lancet unistio ukrajinski jurisni avion su 25
Ruski najnoviji unapredeni dron Lancet unistio ukrajinski jurisni avion Su-25

Zamenik predsednika Saveta za razvoj digitalne ekonomije pri Savetu Federacije senator Artem Šejkin rekao je da će ruski školarci od 1. septembra početi da uče osnove korišćenja bespilotnih letelica.

U Ruskoj Federaciji je već formiran jedinstveni obrazovni prostor za obuku specijalista.

Treba napomenuti da je pre dve nedelje, ruski predsednik Vladimir Putin tokom Foruma budućih tehnologija „Informacije i komunikacije. Kvantni svet“ zahtevao je da se nacionalni plan razvoja bespilotnih vazduhoplovnih sistema odobri pre 1. septembra i da ovaj sektor bude prioritet u budžetu za 2024. i planskom periodu do 2026. godine.

Ruska vlada je u junu odobrila strategiju razvoja bespilotne letelice u Ruskoj Federaciji do 2030. godine. Prema dokumentu, u narednih šest ipo godina u Ruskoj Federaciji treba da se stvori ceo privredni kompleks vezan za stvaranje i rad različitih civilnih bespilotnih letelica.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version