Naslovna Novosti Najnoviji video snimak napada Lancet kamikaza dronom na tenkove Leopard 2A6 procurio...

Najnoviji video snimak napada Lancet kamikaza dronom na tenkove Leopard 2A6 procurio na internetu

2
zala lancet, kalashnikov koncern
zala lancet, kalashnikov ilustracija
google news

Na društvenim mrežama objavljen je video snimak dolaska ruskih kamikaza dronova „Lancet“ na tenkove Leopard 2A6 u rejon sela Stelmahovka na teritoriji Luganske Narodne Republike.

Na prvom snimku oklopno vozilo je prikazano odozgo iz različitih uglova, nakon čega je u kadru snimljen dolazak drona. Dim od eksplozije je skoro sakrio ukrajinski tenk.

Na drugom snimku, dron je udario u prednju desnu stranu Leoparda.

Uništenje nemačkih tenkova potvrdilo je rusko Ministarstvo odbrane u dnevnom izveštaju o izvođenju tzv. specijalne vojne operacije.

Tokom dana u pravcu Kupjanska, gubici Oružanih snaga Ukrajine iznosili su do 20 ukrajinskih vojnih lica, dva tenka Leopard nemačke proizvodnje i tri vozila, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane RF.

Prethodno je Nemačka poslala u Ukrajinu deset tenkova Leopard 1A5, koji su imali brojne nedostatke. Oružane snage Ukrajine bile su prinuđene da odbiju ove tenkove, pošto nije bilo moguće popraviti ih na terenu.

Međutim, neupotrebljivi su ne samo nemački tenkovi Leopard koji su isporučeni kijevskom režimu, već i britanski Čelendžer 2.

Challenger 2 pored ruskih snaga, suočava se sa starim, ponovo aktuelnim problemom

Kako je pisao britanski The Times, neka oklopna vozila su napravljena od materijala koji sadrže azbest koji mogu da nanesu štetu zdravlju vojnog osoblja.

challenger 2 uništen u zaporožju
challenger 2 uništen u zaporožju

Britanski ministri su potvrdili da tenkovi Challenger 2, borbena vozila pešadije Warrior i oklopni transporteri Bulldog, koji su još uvek u upotrebi, imaju materijale koji sadrže azbest.

Azbest je korišćen tokom celog dvadesetog veka u izgradnji tenkova, brodova i aviona. Prirodni materijal se raspada na sitna vlakna kada se cepa i produženo izlaganje može dovesti do neizlečivog oštećenja pluća.

Simptomi azbestoze su teški ožiljci na plućima, ili mezoteliom, rak – može se pojaviti godinama nakon izlaganja azbestu.

Ukupno 2.699 komada opreme u vlasništvu britanske vojske sadrži azbest.

Iscrpna lista uključuje 765 Bulldog oklopnih nosača, 324 Challenger 2, 75 Challenger oklopna vozila za popravku i oporavak, 11 Fuchs oklopnih vozila, 31 GAZELLE izviđačkih helikoptera, 31 visokomobilne prikolice, 841 Pinzgauer 4x4S, 64 Stormer oklopna vozila, 540 borbenih vozila pešadije Warrior i 34 helikoptera Wildcat.

lancet pogada stormer hvm
lancet pogada stormer hvm

Ministarstvo odbrane Velike Britanije preduzima mere da isključi takve komponente iz proizvodnje.

Ranije je šef holdinga bezbednosnih struktura Rus Roman Nasonov izneo mišljenje da je specijalna operacija pokazala odsustvo bilo kakve jasne superiornosti američke vojne tehnike nad ruskom.

2 KOMENTARA

    • Gresis, nije sad bas samo tako, ima mnogo sada bolesnih ljudi u glavu koji idu da se igraju rata, da vidis samo kakve glave dolaze na aersoft poligone, imaju vise opreme na sebi nego zaracene strane u ukrajni.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version