Naslovna Novosti Rus prodaje deo malezijskog aviona Boing 777 oborenog iznad Donbasa za...

Rus prodaje deo malezijskog aviona Boing 777 [MH-17] oborenog iznad Donbasa za 10 hiljada rubalja

0
pad mh 17
pad mh 17
google news

Na popularnom ruskom servisu malih oglasa “Avito” pojavila se neobična ponuda – prodaja fragmenta malezijskog Boinga za samo 10 hiljada rubalja.

Objava je privukla pažnju mnogih zbog originalnosti i specifičnosti ponude, kao i dvosmislene pozadine samog predmeta prodaje.

U opisu oglasa, fragment aviona se pominje kao „suvenir iz Amsterdama“. Imajte na umu da je ovo najverovatnije učinjeno da bi se zaobišla moguća zakonska ograničenja ili izbegla nepotrebna pažnja.

Reč je o delu aviona koji je oboren 2014. godine iznad teritorije Donbasa, u regionu koji je u to vreme doživljavao aktivna neprijateljstva.

Prodavac je u intervjuu za publikaciju ispričao priču o pronalaženju ovog fragmenta. Prema njegovim rečima, deo aviona je pronašao u bašti svoje bake u selu Grabovo – upravo u ovom kraju se dogodio katastrofalni pad aviona.

Zanimljiva je činjenica da autor oglasa tvrdi i da je radio za misiju OEBS-a, koja se bavila prikupljanjem otpadaka nakon pada.

Ovaj slučaj postavlja niz pitanja u vezi sa etikom i zakonitošću prodaje ove vrste „suvenira“. Verovatno će ovaj oglas biti uklonjen u bliskoj budućnosti ili će privući interesovanje agencija za sprovođenje zakona.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version