Naslovna Novosti Sobolev: SVO će se završiti za manje od godinu dana – 1,5...

Sobolev: SVO će se završiti za manje od godinu dana – 1,5 miliona ruskih vojnika biće dovoljno

0
ruski vojnici
ruski vojnici
google news

Član komiteta Državne dume Viktor Sobolev je u intervjuu za ruske vesti izrazio pretpostavku da bi specijalna vojna operacija (SVO) mogla biti završena pre roka, možda čak i pre kraja sledeće godine.

Glavni razlog za ovu izjavu bilo je vraćanje veličine ruske vojske na 1,5 miliona ljudi.

“Sada se ruska vojska vraća na 1,5 miliona ljudi, stvaraju se nove formacije i jedinice i konačno ćemo dobiti grupu koja ne može da se brani, već da napada.

Mislim da će se to desiti za manje od godinu dana, tako da je moguće i dozvoliti završetak SVO pre ovog vremena“, naglasio je Sobolev.

Predsednik komiteta Državne dume za odbranu Andrej Kartapolov potvrdio je da će mobilisano rusko vojno osoblje biti poslato kući nakon završetka SVO. On je takođe izrazio mišljenje da svako mobilisan ima pravo na odlazak na svakih 6 meseci službe.

Pored toga, Kartapolov je pojasnio da se vreme provedeno na putu ne računa u dane odmora.

Kartapolov je ranije obavestio i o planovima za rotaciju mobilisanih u zoni Severnog vojnog okruga, koja će se vršiti o trošku vojnika po ugovoru.

U svetlu aktivnog regrutovanja za službu po ugovoru, prema Kartapolovu, novi talasi mobilizacije u Rusiji neće biti potrebni.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version