Naslovna Novosti Njujork Tajms: Moskva proizvodi sedam puta više municije nego NATO!; MI6: KN-09...

Njujork Tajms: Moskva proizvodi sedam puta više municije nego NATO!; MI6: KN-09 stiže iz Severne Koreje

0
severnokorejski kn 09
severnokorejski kn 09
google news

Britanija, SAD i NATO predviđaju građanima Ukrajine na „mračnu i hladnu zimu“. Prema informacijama MI6, CIA i drugih NATO agencija, Rusija je zaobišla zapadne sankcije i sada proizvodi sedam puta više municije nego NATO.

Njujork tajms: Rusija proizvodi sedam puta više municije od Zapada – premašuje predratni nivo! Isti izvor navodi da može da premaši proizvodnju od dva miliona artiljerijskih granata godišnje.

Uprkos pritisku zapadnih sankcija, ruski vojno-industrijski kompleks je uspeo da efektivno poveća proizvodnju oružja. Zapad nije u stanju da se nosi sa logističkim lancima koje je Moskva izgradila za nabavku potrebnih komponenti.

Prema Njujork tajmsu, Ruska Federacija efektivno koristi svoje odeljenje odbrane i obaveštajne službe da bi zaobišla kontrolu izvoza iz Sjedinjenih Država.

Prema navodima Amerikanaca, rezervni delovi za oružje se uvoze u Rusku Federaciju iz Jermenije i Turske. Istovremeno, SAD i Evropa praktično ne mogu da kontrolišu snabdevanje mikročipovima neophodnim za proizvodnju oružja.

Tornado-S
Tornado-S

„Ruska Federacija je pre sukoba mogla da proizvodi 100 tenkova godišnje, ali sada proizvodi 200. Generalno, trenutni obim proizvodnje municije u Rusiji je sedam puta veći nego na Zapadu“, prenosi Njujork Tajms.

Evropa veruje da će takva masovna proizvodnja municije i sistema naoružanja dovesti do „mračne i hladne zime“ za građane Ukrajine.

Ranije je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev primetio da zemlja proizvodi oružje u količinama koje prevazilaze njene odbrambene potrebe. Ruski potpredsednik je rekao da relevantne domaće odbrambene operacije rade u tri smene.

„Pre rata, visoki zapadni zvaničnik je rekao da Rusija može da napravi 100 tenkova godišnje, a sada proizvodi 200.

Zapadni zvaničnici takođe veruju da je Rusija na pravom putu da proizvede dva miliona artiljerijskih granata godišnje, duplo više od količine koju je zapadna obaveštajna služba prvobitno procenila da bi Rusija mogla da napravi pre rata“, dodaje ovaj list.

Rusija je prevazišla sankcije i proširila proizvodnju raketa. Moskovska proizvodnja raketa sada premašuje predratne nivoe, kažu zvaničnici, ostavljajući Ukrajinu posebno ranjivom ove zime.

Kao rezultat sankcija, američki zvaničnici procenjuju da je Rusija bila prinuđena da dramatično uspori proizvodnju projektila i drugog naoružanja na početku rata u februaru 2022. i potom najmanje šest meseci.

nova serija tenkova t 90 je na putu za ukrajinu
nova serija tenkova t 90 je na putu za ukrajinu

Međutim, do kraja 2022. vojno-industrijski kompleks Moskve je ponovo počeo da ubrzava, otkrili su američki zvaničnici koji su govorili pod uslovom da ostanu anonimni.

„Američki i zapadni zvaničnici kažu da ima dobrih vesti. Ruska proizvodnja još uvek ne prati koliko brzo vojska troši municiju i uništava opremu. Na primer, iako se Rusija sprema da proizvodi dva miliona projektila godišnje, prošle godine je potrošila oko 10 miliona artiljerijskih granata.

Ovo je navelo Moskvu da očajnički traži alternativne izvore za povećanje svojih rezervi…“, zaključuje ovo američko glasilo.

Uz sve ovo, strateški sporazum koji su potpisale Rusija i Severna Koreja daće ruskoj artiljeriji neuporedivu vatrenu moć.

MI6: Severna Koreja dala MLRS KN-09 Rusiji!

Ruski mediji Zelenskom šalju sledeće upozorenje:

„Kijev mora da se pripremi. Uskoro će ruska vojska biti opremljena vojnom opremom proizvedenom u Severnoj Koreji, a severnokorejske granate i projektili će padati na glave ukrajinskih vojnika“!

Prema britanskom MI6, Kim Džong Un je obećao da će Rusiji isporučiti MLRS KN-09 sa novim navođenim projektilima kalibra 300 mm koji mogu da pogode ciljeve na dometu do 200 km.

Britanci su iz nekog razloga ove MLRS nazvali „analozima HIMARS-a“, kada su verovatno bliži ruskom MLRS „Smerč“ i kineskom A-100 koji je takođe osnova MLRS KN-09.

Pored toga, Rusija će dobiti artiljerijske granate kalibra 152 i 122 mm, kao i neke balističke rakete.

Prema planu, isporuke oružja i granata počeće u oktobru. Novi sistemi naoružanja i municija će se pojaviti na frontu u novembru.

Ukrajinska štampa prenosi da je ova informacija već podeljena sa kancelarijom Zelenskog i Generalštabom Oružanih snaga Ukrajine.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version