Naslovna Novosti Oružane snage Ukrajine objavile snimak te slučajno otkrile ranjivost oklopa nemačkog tenka...

Oružane snage Ukrajine objavile snimak te slučajno otkrile ranjivost oklopa nemačkog tenka Leopard 2

8
leopard 2 sa zastitom
leopard 2 sa zastitom
google news

Gaf ukrajinskog vojnog osoblja na društvenim mrežama mogao bi da ima ozbiljne posledice po zapadne vojske. Nedavno se na internetu pojavio snimak koji demonstrira karakteristike dinamičke zaštite nemačkog tenka Leopard 2.

Ovaj video je nesvesno otkrio poverljive informacije o slaboj tački ovog oklopnog vozila.

Dinamička zaštita tenkova je dizajnirana da smanji štetu od protivtenkovskih projektila i kumulativnih granata. Kao što je prikazano na snimku, za tu svrhu na oklop tenka su pričvršćeni specijalni kontejneri sa eksplozivom. Ako ih pogodi nadolazeći projektil, oni moraju da preusmere glavnu energiju udara, čime se minimizira oštećenje oklopa.

Takve informacije su strateški važne i obično se drže strogo poverljive. Objavljivanje snimka moglo bi da ugrozi bezbednost tenkova Leopard 2, koje koristi ne samo ukrajinska vojska, već i niz drugih zemalja NATO-a.

tenk leopard 2a6 osu unistio rusku bespilotnu letelicu lancet
tenk leopard 2a6 osu unistio rusku bespilotnu letelicu lancet

S druge strane, poznato je da skoro svaki pogodak u oklop tenka Leopard 2 nanosi ozbiljnu štetu, dok je drugi pogodak je kritičan.

8 KOMENTARA

  1. Dobro je da obavestiste ovim putem Ruse na slabe tačke…Sigurno do sada to nisu znali. Šta znaju Rusi… koja su oni sila…? Samo prva u svetu sa naj boljim naoružanjem a eto to nisu znali….ccc… Ako ima još nešto molim javite što pre.

  2. Sateliti i bezpilotne letelice rade 24 časa, a oni tenkove složili na livadu na izvolite! Dali su oni toliko glupi ili Rusi blesavi pa ih ne unište na livadi! Mislim da niko nije iznerviran koliko oni koji podržavaju Rusiju!!!

    • Pa ti bi tako inteligentan mogao da budeš general u Nato-u… Gde si do sada venuo u senci a taaako si bistar? Ti pametan a tolika armija glupa.Imaš visoko mišljenje o sebi a običan si miš.

    • Корнет је доказао да је динамичка заштота само шминка на тенку за њега😉

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version