Naslovna Novosti Ruski „Lancet” preciznim pogotkom u kupolu dokrajčio ukrajinski tenk Leopard 2A6

Ruski „Lancet” preciznim pogotkom u kupolu dokrajčio ukrajinski tenk Leopard 2A6

17
tenk leopard 2a6 osu unistio rusku bespilotnu letelicu lancet
tenk leopard 2a6 osu unistio rusku bespilotnu letelicu lancet
google news

Tenk Leopard 2A6 Oružanih snaga Ukrajine uništila je ruska bespilotna letelica kamikaza Lancet.

Imamo na raspolaganju spektakularan video koji pokazuje kako ruska municija Lancet uništava ukrajinski tenk Leopard 2A6. Video, koji uključuje snimke sa FPV drona i ruske opreme za izviđanje, pokazuje kako municija pada direktno ispod zadnje strane kupole tenka, prodire kroz njegov oklop i izaziva eksploziju municije unutra.

Prema dostupnim podacima, tenk je ranije oštećen tokom borbi. Pretpostavlja se da je nagazio minu tokom jednog od napada na ruske odbrambene položaje u junu ili julu.

U to vreme, Oružane snage Ukrajine nastavile su da koriste taktiku proboja odbrane snaga mehanizovanih četa, koje su bile obučene i naoružane zapadnom opremom specijalno za ofanzivne operacije.

Ovaj incident naglašava da čak ni relativno moderni tenkovi NATO-a nisu u stanju da izdrže udare dronova kamikaza.

Lancet

ZALA Aero Group, podružnica ruskog odbrambenog giganta Koncerna Kalašnjikov, proizvodi dve verzije drona Lancet, Izdelie-52 sa izdržljivošću od 30 minuta i bojevom glavom od jednog kilograma i veću Izdelie-51 koja ima izdržljivost od 40 minuta i naoružan je bojevom glavom težine tri kilograma.

Lutajuća municija leti ka ciljanom području pomoću inercijalnog navigacionog sistema uz pomoć GLONASS-a, a operater zatim koristi ugrađeni elektro-optički sistem preko dvosmerne veze za prenos podataka da otkrije, prati i zaključa metu.

lancet izdelie 53 1
lancet izdelie 53 1

Kamikaza bespilotna letelica luta iznad operativnog područja, locira i prati neprijatelja, „istražuje“ moguće mete kako bi pomogla da se izaberu one visoke vrednosti, bira pravi tajming, pravac i ugao napada, a zatim izvodi precizan udarac.

Lancet ima cilindrični trup sa dva seta površina za kontrolu leta u obliku slova X koje se uvlače unutra za skladištenje. Ima električni propeler sa dve lopatice na repu i senzorsku jedinicu u nosu. Dron nalik na raketu izbacuje se u vazduh jednostavnim katapultnim sistemom na zemlji.

Na početku “specijalne vojne operacije”, ruska vojska je koristila municiju Lancet samo protiv vrednih ciljeva kijevskih snaga, poput haubica, glavnih borbenih tenkova, sistema protivvazdušne odbrane i radara. Međutim, nedavno se opseg ciljeva proširio na laka vozila, verovatno kao rezultat povećanja proizvodnje ovog sistema.

002 lancet 3
Lancet-3

Mali radarski poprečni presek i minimalni infracrveni znak lutajuće municije na električni pogon čine ovaj dron-kamikazu veoma nezgodnim za presretanje. Ukrajinski pokušaji da zaustave Lancet vatrom protivvazdušne odbrane, sistemima za elektronsko ratovanje i protivmerama do sada pokazali uspeh.

Nakon „neverovatnog uspeha“ kamikaza dronova klase Lancet u Ukrajini, proizvođač Zala Aero je navodno razvio novu generaciju kamikaza dronova poznatih kao „Izdelie 53“ (Produkt 53).

17 KOMENTARA

  1. Ukrainska telad je imala srece sto se nisu nasli toj prilici u tu karuntiju gomila metala,inace sad bi kod Banderu bila da preda raport.🤣

  2. Najbitnije u svemu da ih Rusi cepaju kao nepismen politiku i drago mi je zbog ovih prozapadnjaka…a ko j.b. i Ruse…od njih nemamo ništa…a posebno ko j.b. Ukrajince i onu zakutrčenu Jevrejčinu Zelenskog…treba da mu naprave rupu na čelu

    • Ubrzo cemo i to videti jer mu se vreme odbrojava polako,da nije niko u njegovu kozu. Ali Zelja je mislio dace opet glumiti u neki serijal,ali zajebose u proracunu. Zato kazu nije politika za neskolovane. Zbok toga zapad nasrnuo na srpsko obrazovanje posto potom da urusi. Srbija nesme dozvoliti da neka bagretina donosi neki pravila i da oni nama sole pamet kako i sta uciti i na koi nacin,nek opusmenjuju njihovu decu,a micemo nasu pa kako nam bude i nemoraju toliko biti humani i sekiratise za nas i uciti demokratiju jer svet video americku demokratiju i zasitili se bukvalno svi od takve demokratije koju sprovode americki kocijasi.

  3. Osim par sekundi vatre od ostataka kamikaze, leopardu nije ništa. Lanset sa glavom od 3kg od kojih je 1,4kg eksploziv nemože da probije leoparda ni u crtanom filmu ! Možda mu je prvi zajebo gusenicu, ali se to popravi/zameni za 10 min. Ovaj tenkić će još mnogo balegara da raspršuje po ukrajinskim poljima.

    • Eee ti mi se prijatelju razumeš ko Marica u kriv vidim da ti je Zapad u krvi ali Istok je počeo da j..e dosta je bilo hvalospeva zapada kao više rase

      • Stvarno si tudum!! Kakva i koja viša rasa?? PRVO RAT I TAKAV DEBILIZAM DA SE MEĐUSOBNO UBIJAMO JE NAJVEĆA LJUDSKA GLUPOST, KOJU JE OSMISLIO ĆOVJEK. A MI SE KOLJEMO I UBIJAMO PRIJE NEGO JE POSTAJALO NITI A OD AMERIKE. LJUDSKO ZLO, LJUDSKA BUDALAŠTINA. NA KOJU VI SRBI ĆESTO NASJEDNETE I MISLITE DA SE SVE RJEŠAVA PUŠKOM. ALI AJ NEKA NISU SVI SRBI LUDI NI BLESAVI. NADAM SE DA ĆE VAS RADIKALE VIŠE INTELIGENCIJA SATRAT. Da ostali Žive u miru.

    • Kao partizanski pukovnik, U centru ZG, 45-te, moj djeda sluša radio nezavisne NDHahaha, koji priopćuje o uspjesima hrvatskih snaga kod Novske. A jedinice kojima on komanduje već uvelike prave sranje u Blajburgu!

    • Волфи, можда није уништен, али је довољно оштећен да га неће моћи извући за поправку. Да су могли , извукли би га раније, не би чучао у њиви- вероватно га зеза локација.
      Тако да овај тенкић неће ништа да распршује, можда че да заврши у Кубинки са другарима.
      За десетак минута да поправиш гусеницу? Много играш видео игрице…

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version