Naslovna Novosti Propao novi pokušaj ukrajinskog iskrcavanja na Krimu: potopljena 4 američka glisera Willard...

Propao novi pokušaj ukrajinskog iskrcavanja na Krimu: potopljena 4 američka glisera Willard Sea Force

0
propao novi pokusaj ukrajinskog iskrcavanja na krimu potopljena 4 americka glisera willard sea force
propao novi pokusaj ukrajinskog iskrcavanja na krimu potopljena 4 americka glisera willard sea force
google news

Novi pokušaj ukrajinskog sletanja na Zapadni Krim se srušio. Avioni Crnomorske flote Ruske Federacije uništili su nekoliko američkih glisera Willard Sea Force Oružanih snaga Ukrajine zajedno sa timovima specijalnih snaga u oblasti rta Tarkankut.

Rusija je počela da uzvraća granatiranjem ukrajinskih baza i razvojnih tačaka na desnoj obali Hersona.

Prema ruskom saopštenju, „ukrajinske snage su ponovo pokušale da napadnu obalu zapadnog Krima, ali su uništene.

Avioni pomorske avijacije Crnomorske flote u noći 4. septembra u severozapadnom delu Crnog mora uništili su četiri brza čamca sa amfibijskim operativnim grupama Oružanih snaga Ukrajine.

Cilj je bio rt Tarhankut na obali Krima

Avion je gađao brodove koji su identifikovani kao američki WSF – Willard Sea Force. Koji je avion učestvovao u operacijama nije navedeno u ruskom ministarstvu.

Reč je o polukrutim (na naduvavanje) čamcima, čije su prve serije počele da stižu u Ukrajinu po ugovorima potpisanim pre 2014. godine. Pokušaj iskrcavanja ukrajinskih trupa na rt Tarhankut nije prvi.

Pre dve nedelje u blizini rta Tarhankut uništeno je sedam čamaca sa ukrajinskim diverzantima. Pre toga, pripadnici ove grupe otvorili su vatru na kamp u Olenevki.

Podsećamo, juče uveče su Oružane snage Ukrajine pokušale da napadnu Krim sa dve bespilotne letelice koje je ruska PVO uništila iznad Crnog mora kod obale poluostrva.

Koji su razlozi za ovakva dejstva ukrajinske armije se tačno idalje ne zna. Stiče se utisak da ovim akcijama Kijev pokušava da opravda optimistična predviđanja da će „ukrajinske trupe biti na Krimu do kraja leta“.

Bombardovana ukrajinska pomorska baza

Na snimku dronom se vidi uništavanje brze i lake letelice od strane ruske artiljerije.

Bazu su kijevski vojnici koristili za prevoz diverzantskih grupa na levu obalu Dnjepra u Hersonskoj oblasti. Izviđačke snage 205. brigade Oružanih snaga Rusije otkrile su ukrajinski cilj na desnoj obali i potom artiljeriji predale koordinate.

Identifikovani cilj je odmah napadnut, uništavajući bazu i tri ukrajinska laka plovila.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version