Naslovna Novosti Severna Koreja prvi put testirala krstareću raketu domaće proizvodnje sa površinskog broda

Severna Koreja prvi put testirala krstareću raketu domaće proizvodnje sa površinskog broda

0
Kim Džong Un nadgleda lansiranje krstareće rakete Hvasar-2
Kim Džong Un nadgleda lansiranje krstareće rakete Hvasar-2
google news

Severna Koreja je izvela prvo testiranje krstareće rakete sopstvenog dizajna sa površinskog broda Mornarice Korejske narodne armije, objavila je Korejska centralna novinska agencija (KCNA).

Prema izveštaju, testovi krstareće rakete su obavljeni sa palube ratnog broda tipa Amnok sa repnim brojem „661“ u Japanskom moru.

Poznato je da su lansiranu krstareću raketu razvili severnokorejski stručnjaci, slična je krstarećim raketama Hvasar-2 (Strela-2) koje su već testirane sa mobilnih zemaljskih instalacija.

Prema izveštajima, ova raketa je podzvučna, pomalo podseća na američki Tomahawk i ima domet od približno 2.000 kilometara. Ova krstareća raketa je pokazala takve rezultate tokom testiranja u februaru ove godine.

Raketa je lansirana iz nagnutog lansera sa četiri kontejnera skrivenog u nadgradnji u sredini broda. Ostali detalji testova se ne saopštavaju, ali se ističe da ih je sa palube drugog broda lično posmatrao Kim Džong Un.

U vežbama u cilju ponovnog potvrđivanja borbenih funkcija broda i karakteristika raketnog naoružanja, unapređenja borbenih veština posada u izvođenju ofanzivnih zadataka u borbenim uslovima, hitno je i precizno pogođen cilj bez i najmanjeg odstupanja, stoji u poruci KCNA.

Nema zvaničnih informacija u vezi sa brodom, ali se pretpostavlja da je ovo treća korveta tipa Amnok u mornarici Severne Koreje, koja je tek nedavno uvedena u flotu.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version