Naslovna Novosti Ukrajinci postavili granični punkt na Zmijskom ostrvu i obećavaju da će sledeći...

Ukrajinci postavili granični punkt na Zmijskom ostrvu i obećavaju da će sledeći biti na Krimu

7
ukrajinski granicari na zmijskom ostrvu
ukrajinski granicari na zmijskom ostrvu
google news

Odred graničara iz Izmaila objavio je na društvenim mrežama da su „vratili istorijsku pravdu“, postavili granični punkt na Zmijskom ostrvu u Crnom moru.

Istovremeno, predstavnici resora su obećali da će se sledeći granični prelaz nalaziti na „oslobođenom” Krimu.

Vlasti Kijeva odlučile su da postave granični prelaz na Zmijskom ostrvu umesto prethodnog, koji je uništen tokom prošlogodišnjih borbi.

Nakon postavljanja, ukrajinski graničari održali su izrazito optimističan govor o uspostavljanju “istorijske pravde”, najavljujući da sledeću graničnu ispostavu nameravaju da postave na teritoriju poluostrva Krim čim je oslobodi ukrajinska vojska.

„Vojnici Izmailskog odreda granične straže, uz punu podršku Ministarstva odbrane Ukrajine, vratili su istorijsku pravdu: na Zmijskom ostrvu postavljena je granična oznaka. Sledeći znak biće postavljen na našem ukrajinskom Krimu nakon što ga oslobode Odbrambene snage Ukrajine“, rekao je predstavnik granične policije.

Zmijsko ostrvo
Zmijsko ostrvo

Ruski mediji su podsetili da su ruske trupe napustile Zmijsko ostrvo krajem juna prošle godine. Prema rečima predstavnika ruskog Ministarstva odbrane, ostrvo je ostavljeno kao gest dobre volje za organizovanje humanitarnih koridora i izvoz žita iz luke Odesa. Kasnije je predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski saopštio da je ostrvo oslobodila ukrajinska vojska.

U međuvremenu, moguće je da će ostrvo ponovo postati predmet interesovanja ruskih trupa, pošto je sporazum o žitu poništen, a izgledi za novi sporazum su veoma slabi, pošto Zapad ne namerava da ispuni uslove. Shodno tome, sasvim je moguće da novi granični prelaz na ostrvu neće dugo trajati.

Zarobljenici sa Zmijskog ostrva
Zarobljenici sa Zmijskog ostrva iz 2022 godine

S obzirom na dešavanja zabeležena u Crnomorskom regionu, može se oceniti da u ovom trenutku ukrajinska strana ne može da kontroliše malo ostrvo u Crnom moru, iako ono zauzima strateški položaj u područje.

Naizmenično posedovano od strane Ukrajine i Ruske Federacije, Zmijsko ostrvo su napustile obe strane zbog nepotrebnih gubitaka nanetih na njemu.

Povremeno su predstavnici Ukrajine, uključujući ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, sletali na ostrvo u raznim prilikama, ali je njihov propagadni boravak bio veoma kratak, zbog postojećih rizika.

Zelenski na Zmijskom ostrvu 2021
Zelenski na Zmijskom ostrvu

Sa svoje strane, ruska strana izvodi raketne udare i vazdušne bombe kako bi uništila tragove koje su ukrajinski predstavnici ostavili na ostrvu.

Verovatno će se ovakva situacija nastaviti sve dok se ravnoteža ne nagne u korist jedne od strana. Očigledno je da bi ruska strana želela da se vrati na Zmijsko ostrvo, ali to neće biti logičan potez sve dok Ukrajini ne zatvori pristup Crnom moru, preuzimanjem Nikolajevske i Odeške oblasti.

7 KOMENTARA

  1. БЛАГО БУДАЛАМА И ДА ХОЋЕ ВИШЕ НЕ МОГУ ПОЛУДЕТИ, АЛ ОПЕТ МЕ БРИНЕ МОРА ДА СУ ИМ АМЕРИКАНЦИ НЕШТО ДАЛИ КРОЗ ВАКЦИНЕ ИЛИ ВОДУ НЕМОГУЋЕ ЈЕ БИТИ ТОЛИКО ГЛУП ПРИРОДНИМ ПУТЕМ И ГИНУТИ И ОСТАВЉАТИ ПОРОДИЦЕ ЗА АМЕРИЧКЕ ИНТЕРЕСЕ А ПРАВОСЛАВЦИ ,АЈ ДА НИСУ ВИДЕЛИ ИРАК,СИРИЈУ,ЛИБИЈУ,ЈУГОСЛАВИЈУ.
    АМЕРИ ЋЕ ИХ САМО ОДЈЕБАТИ И ОТВОРИТИ НОВУ КЛАНИЦУ НЕГДЕ ДРУГО РЕЦИМО ТАЈВАН КИНА

  2. To je slično kao i Gebelsova propaganda, Rusi ispred Rajhstaga, a Nacisti sanjaju o osvajanju svijeta. Isti je to prozapadni nacističko-imperijalistički šablon propagande laži koja je upakovana u, naizgled, uvjerljivu retoriku. Rusi pak ćute i rade. Smrt Ukrajini! Živjela Velika Carska Rusija, na čelu sa pravednim Carem Vladimirom Vladimirovič em Putinom!

  3. Kakvi su ovo naivni i glupi NACIukri.. hehe.. Pa to ce Rusi vrlo brzo sravniti sa zemljom.. KRI RUSKI – nećete više nikada na njega kročiti, ni kao turisti. Naciukrajina je odavno prestala postojati, a cim Rusi uzmu Odesu itd, vi Naciukri nikada vise nece vidjeti ili imati izlaz na Crno more. Rusi ce doci na ušće Dunava u Crno more i vi ste gotovi !!!

  4. Kontraofanziva im je propala, to sad i na zapadu priznaju. Rusi im uzimaju Kupjansk… Ukrajinci sad mogu po principu njihovog predsednika-glumca, da snimaju kratke spotove sa glupim sadržajem i onda brzo da pobegnu pre nego što ih Rusi primete.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version