Naslovna Novosti Ministarstvo odbrane Grčke slučajno razotkrilo fotografije tajnih vojnih mapa

Ministarstvo odbrane Grčke slučajno razotkrilo fotografije tajnih vojnih mapa

1
ministarstvo odbrane grcke slucajno objavilo fotografije tajnih vojnih baza
ministarstvo odbrane grcke slucajno objavilo fotografije tajnih vojnih baza
google news

Grčko ministarstvo nacionalne odbrane nenamerno je otkrio tajne vojne mape, što je izazvalo novi skandal u ministarstvu koje se već suočava sa kritikama nakon požara u njihovim skladištima municije, navodi novinski portal ‘Antitheto’.

U vezi sa požarima koji su nedavno izbili u skladištima municije 111. vazduhoplovnog krila u Nea Anhialosu, zamenik ministra odbrane Nikos Hardalias izvršio je vanrednu inspekciju protivpožarne bezbednosti u vojnim objektima.

Međutim, tokom ove inspekcije, Ministarstvo odbrane je nehotice objavilo fotografije tajnih vojnih karata koje je zamenik ministra posmatrao tokom posete lokalitetu. Ove slike su poslate zajedno sa saopštenjem ministarstva.

Nakon ovog neopravdanog incidenta, Ministarstvo odbrane je saopštenjem najavilo obustavu inspekcije protivpožarne bezbednosti u jedinicama“, ističe portal.

Zamenik ministra nacionalne odbrane Hardalias je bio primoran da odloži zakazane posete aerodromima u Petsaliju, Janini, Araksosu i Andravidi, zakazane za 31. jul.

Nakon ovog incidenta, Ministarstvo odbrane je izdalo novo saopštenje za javnost u kojem su karte zatamnjene. Uprkos tome, portal je incident nazvao “novim fijaskom” za vojni resor, koji je pod pritiskom nakon požara u skladištima municije.

pozari besne u grckoj
pozari u grckoj

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version