Naslovna Novosti Ukrajinske snage ušle u Kleščejevku, južno od Artjemovska

Ukrajinske snage ušle u Kleščejevku, južno od Artjemovska [VIDEO]

1
ukrajinske snage usle u klescejevku juzno od artjemovska video
ukrajinske snage usle u klescejevku juzno od artjemovska video
google news

Selo Kleščejevka koje se nalazi južno od Artjemovska (Bahmut) ostaje jedno od najkrvavijih ratnih polja u Ukrajini. Teške borbe se nastavljaju u blizini sela gde Oružane snage Ukrajine (OSU) pokušavaju da zauzmu uporište na dominantnim visovima.

Ukrajinske snage nastavljaju stalne napade na Kleščejevku iz različitih pravaca. Nedavno su preuzeli kontrolu nad vojnim položajem pod kodnim nazivom Brdo 197 koji se nalazi na jugozapadnoj periferiji.

Prema preliminarnim izveštajima sa fronta, ukrajinska jurišna grupa je 25. jula uspela da uđe u selo sa južne periferije. Ukrajinske jedinice koje napreduju trpe velike gubitke jer ukrajinska vojna komanda nastavlja da koristi taktiku „mesnih juriša“.

Nakon prvobitnog udara ukrajinske regularne vojske na ruske vojne položaje, na scenu stupaju, jurišne grupe 3. Azovske brigade koje ulaze u bitku pokrivene ukrajinskom artiljerijom.

Ako ruska vojska bude prinuđena da se povuče sa Kleščevke, oružane snage Ukrajine bi se mogla približiti južnoj periferiji Artjemovska.

Ukrajinski dron snimio je zasedu na grupu ruskih vojnika koji su krenuli u kontranapad kod Kleščejevke. Ruski vojnici su uzvratili, ali su ih ukrajinske snage uništile. Video možete pogledati ovde.

rusevine bahmuta, vagner fotografija
rusevine bahmuta 17.05.2023

Ruske snage uništavaju ukrajinsku vojsku u istoj oblasti: snimak 1, snimak 2, snimak 3

Ukrajinska kontraofanziva idalje ne ide po planu, gubici rastu bez značajnog napretka

Vojna situacija na južnim ukrajinskim linijama fronta ostaje nepromenjena. Oružane snage Ukrajine (OSU) se verovatno spremaju za još jedan talas velikih napada koji bi mogli označiti drugu fazu kontraofanzive Kijeva.

Linije fronta se nisu promenile u Zaporoškoj oblasti. Ukrajinske jurišne grupe, zajedno sa stranim plaćenicima, pokušale su ponovo nekoliko napada na selo Rabotino, ali nisu uspele da napreduju.

Oni su blagovremeno uočeni od strane ruskog izviđanja i uništeni od strane ruske artiljerije. Sukobi se nastavljaju nekoliko kilometara od periferije sela.

Južno od Velike Novosilke, OSU nastavljaju pokušaje da probiju rusku odbranu kod Prijutnog, Staromjerskog i Urožajnog. Za sada bezuspešno. Snimci iz tog rejona: Video 1, Video 2, Video 3.

OSU su pokušali da napadnu ruske vojne položaje u blizini Dorožnjanke južno od Guljaj Polja. Ruske snage su ih odbile te OSU nisu uspele da zauzmu nove vojne položaje.

Situacija se nije promenila u oblasti Pjatihatki, gde je ruska artiljerija uništila još jednu ukrajinsku jurišnu grupu.

Prema ruskom Ministarstvu odbrane:

Na pravcu južnog Donjecka, udarima operativno-taktičke i armijske avijacije, artiljerijska vatra grupe trupa Vostok je porazila ljudstvo i opremu Oružanih snaga Ukrajine u rejonima naselja Makarovka Donjecke Narodne Republike i Levadnoje u Zaporoškoj oblasti.

Na zaporoškom pravcu vazdušni udari i artiljerijska vatra pogodili su jedinice OSU u oblastima naselja Malaja Tokmačka, Orehov i Pjatihatki u Zaporoškoj oblasti.

U rejonu naselja Mirnoje Zaporoške oblasti ugušene su aktivnosti diverzantsko-izviđačke grupe Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinski gubici na ovim prostorima tokom dana iznosili su četu vojnika, tri borbena oklopna vozila, dva automobila, artiljerijski sistem američke proizvodnje M777, kao i samohodnu haubicu „Karanfil“ (Gvozdika). Takođe, uništeno je skladište municije 128. brdske jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine kod sela Kamenskoje, Zaporoška oblast.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version