Naslovna Novosti Ukrajinske snage pokrenule veliki napad sa desetinama oklopnih vozila u Zaporožju

Ukrajinske snage pokrenule veliki napad sa desetinama oklopnih vozila u Zaporožju [VIDEO]

1
groblje zapadne opreme u pravcu zaporozja okolina rabotina i verbovoja
groblje zapadne opreme u pravcu zaporozja okolina rabotina i verbovoja
google news

Kijevske snage su 26. jula izvršile veliki napad na mesta Rabotino i Verbovoje u pravcu Zaporožja.

Udarne snage sa više od 80 glavnih borbenih tenkova, borbenih vozila pešadije i oklopnih transportera predvodile su napad, rekli su ruski izvori, opisujući to kao poslednji pokušaj Kijeva da napreduje u ovom pravcu.

Za razliku od prethodnih napada, ukrajinsko vazduhoplovstvo je pružilo blisku vazdušnu podršku snagama, barem na početku.

Nakon brzog početnog guranja, ruske snage su angažovale snage. Ukrajinska vozila gađana su artiljerijskom i raketnom vatrom, kao i protivtenkovskim navođenim projektilima. Ruski tenkovi su takođe otvorili vatru na OSU.

Pored toga, ruski borbeni avioni i jurišni helikopteri pokrenuli su seriju napada na te snage, praktično zaustavivši njihovo napredovanje.

Na video snimku sa ratišta u Zaporožju prikazana su dva uništena borbena vozila pešadije američke proizvodnje Bredli i oštećeni tenk T-72 ukrajinskih snaga. Ruski izvori su rekli da je najmanje 25 vozila uništeno ili oštećeno, uključujući tenk Leopard 2 nemačke proizvodnje i sedam Bredlija.

Napad je najnoviji u nizu pokušaja Ukrajinaca da zauzmu Rabotino i Verbovoje, ključna uporišta ruske vojske.

Dok su prošlog meseca ostvarili ograničene uspehe, prošle nedelje kijevske snage su pretrpele katastrofalne gubitke pokušavajući da napreduju u ovom pravcu. Više desetina tenkova Leopard 2 i vozila Bredli uništeno je u predgrađu Rabotina i Verbovoja. Desetine vojnika je takođe stradalo.

Novi napad velikih razmera verovatno treba da skrene pažnju sa nedavnog napredovanja ruske vojske u pravcu Krasnog Limana.

Ruska vojska će verovatno odbiti napad pre kraja dana. Ukoliko ne prođu i ovi pokušaji da se zauzmu Rabotino i Verbovoje, ukrajinska kontraofanziva, koja je počela pre skoro osam nedelja, sve je bliža potpunoj propasti. Do sada su kijevske snage pretrpele velike gubitke, nisu uspele da ostvare bilo kakav značajniji uspeh na terenu, a čak su i izgubile delove teritorija.

1 KOMENTAR

  1. Manje pišite o sportu, rijaliti s i zabavljačima, više pišite o onima koji stvaraju nove vrednosti, naučnicima, kada ćete da napravite intervju sa studentom koji je osvojio zlatnu medalju na svetskom prvenstvu li matematici, kake koristi Srbija ima od Jokića i Đokovića, nikakve, svima koji odbiju da igraju za reprezentaciju , kao Jokićzabraniti po vrstama u Srbiju neka sede tamo gde su otišli da igraju kada im je tamo bolje

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version