Naslovna Novosti Udari bespilotnih letelica u Moskvi, fragmenti identifikovani i u centru grada; nema...

Udari bespilotnih letelica u Moskvi, fragmenti identifikovani i u centru grada; nema žrtava

0
udari bespilotnih letelica u moskvi fragmenti identifikovani i u centru grada nema zrtava
udari bespilotnih letelica u moskvi fragmenti identifikovani i u centru grada nema zrtava
google news

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobianin saopštio je u ponedeljak ujutru da su „udari dronovima” tokom noći pogodili dve „nestambene” zgrade u ruskoj prestonici, bez žrtava, prenosi Agerpres, pozivajući se na AFP.

„Danas, oko 04:00 (01:00 GMT), prijavljeni su udari dronova na dve nestambene zgrade. Nema ozbiljnije štete i žrtava. Sve službe rade na licu mesta“, rekao je Sobianin na Telegramu.

A rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su dva drona „uništena i pala“, dodajući da nema žrtava, navodi Rador. Ruska državna novinska agencija Tass je napisala da je dron pao u blizini Ministarstva odbrane. Ukrajinski zvaničnici još nisu komentarisali, ali retko preuzimaju odgovornost za napade iz unutrašnjosti Rusije.

Cilj napada je verovatno bila zgrada Ministarstva odbrane Rusije koja se nalazi u istom okrugu. Međutim, bespilotne letelice nisu dostigle svoj cilj. Presreli su ih ruski sredstvima elektronskog ometanja.

Usled incidenta niko nije povređen, samo je nekoliko zgrada pretrpelo manju štetu. Saobraćaj na aveniji Komsomolski i Aveniji Lihačova bio je privremeno blokiran.

„Fragmenti drona“ otkriveni su u ponedeljak ujutru u Moskvi na važnoj magistrali u blizini ruskog Ministarstva odbrane, javila je ruska novinska agencija TASS, a prenosi AFP.

Na Komsomolskom prospektu u Moskvi pronađeni su fragmenti drona, saopštile su nam hitne službe“, preneo je TASS.

Rusko Ministarstvo odbrane okrivilo je Kijev za napad. Predstavnica ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je napad aktom međunarodnog terorizma.

Pojedini ukrajinski telegram kanali su, pozivajući se na izvore, javili da je napad dronom u Moskvi bila operacija koju je pripremila Glavna obaveštajna uprava Ukrajine. Kao što je to bila praksa i do sada, recipročni odgovor očeujemo u narednim danima ako ne i satima.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version