Naslovna Novosti Kijev ponovo udario na Krim dok je treći talas ruske odmazde pogodio...

Kijev ponovo udario na Krim dok je treći talas ruske odmazde pogodio Ukrajinu

0
tu 22m3 sa protivbrodskom raketom kh 22
tu 22m3 sa protivbrodskom raketom H 22
google news

Ukrajina je 20. jula pokrenula još jedan napad na poluostrvo Krim, u onome što neki čak tvrde da je pokušaj da skrene pažnju sa kontraofanzive.

Guverner Krima Sergej Aksjonov rekao je da je sumnjivi napad dronom oštetio najmanje četiri zgrade i ubio mladu devojku na poluostrvu pod ruskom kontrolom.

U udaru „neprijateljske bespilotne letelice“ oštećene su „četiri administrativne zgrade“, a najmanje jedna osoba je poginula, rekao je Aksjonov na Telegramu nešto posle 6 sati ujutro po lokalnom vremenu, ne navodeći tačnu lokaciju udara.

„Nažalost… umrla je tinejdžerka“, napisao je Aksjonov. Zvaničnik je izrazio “iskreno i duboko saučešće” i obećao da će porodici žrtve pružiti “svu neophodnu podršku”.

Ovo je bio četvrti ukrajinski napad na Krim za manje od nedelju dana. Ruska vojska je 16. jula osujetila napad na luku Sevastopolj vazdušnim i pomorskim dronom. Sledećeg dana, 17. jula, Ukrajina je sa dva pomorska drona napala Krimski most. Ubijena su dva civila, a ranjena mlada devojka.

Nedavni napadi na Krim, pored tvrdnji Kijeva o presecanju rute snabdevanja ruske vojske, verovatno su izvedeni i da bi se skrenula pažnja sa velikih gubitaka kijevskih snaga na frontu.

Ponovljeni napadi Ukrajine na Krim verovatno neće mnogo doprineti kontraofanzivi ali će izazvati će još jedan žestok odgovor ruske vojske. Napadi takođe odražavaju visok nivo tenzije u Kijevu, koji je dobio desetine milijardi vrednu vojnu pomoć od svojih pristalica nakon što je obećao brzu pobedu.

Noć 20. jula označila je i treći talas ruskih udara odmazde na ukrajinske luke i vojne objekte širom zemlje. Ministarstvo odbrane Ukrajine potvrdilo je štetu na skladištima i lučkim objektima kao rezultat noćnih udara u Odeskoj oblasti. Ruska vojska tek treba da komentariše napad i otkrije ciljeve.

Eksplozije su sinoć odjeknule u Odeskoj, Mikolajvskoj, Sumskoj, Zaporoškoj oblasti. Glavna meta je ponovo bila lučka infrastruktura u južnom regionu Odese.

Portparol ukrajinskih odbrambenih snaga Juga tvrdio je da su noćni udari u Odesi bili usmereni na lučku infrastrukturu, zbog čega su oštećeni logistički objekti, uključujući i skladišta u regionu.

U centru Odese je uništena upravna zgrada, gde su, kako se navodi, najmanje četiri osobe ranjene.

Video snimci iz grada pokazali su da je uništena zgrada Uprave morske luke Odesa:

Takođe, ruski udari su pogodili ciljeve u Mikolajevskoj oblasti, potvrdile su ukrajinske vlasti. Vlasti Nikolajevske oblasti ranije su prijavile eksplozije u administrativnom centru regiona. Prema rečima načelnika regionalne administracije, navodno je povređeno 19 osoba.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version