Naslovna Novosti Britanija nije Amazon za isporuku oružja Ukrajini, kaže ministar odbrane Ben Volas

Britanija nije Amazon za isporuku oružja Ukrajini, kaže ministar odbrane Ben Volas

2
sunak i zelenski
sunak i zelenski
google news

Volas je izjavio da je 2022. otišao u Ukrajinu i dobio spisak oružja potrebnog Kijevu.

“Mi nismo Amazon. To smo im rekli prošle godine kada smo se vozili 11 sati tamo da bismo dobili listu”, rekao je britanski zvaničnik.

Dmitro Kuleba, uvređen izjavom, odmah je izneo ova pojašnjenja u kontekstu u kojem je britanski ministar odbrane Ben Volas nedavno sugerisao da Ukrajina treba da stavi veći naglasak na zahvalnost Britaniji za pruženu pomoć.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba tvrdi da je izjava britanskog sekretara za odbranu Bena Volasa prema kojoj Ukrajina ne zahvaljuje Londonu dovoljno za podršku dobijenu u ratu sa Rusijom “zabuna”.

„Mislim da je to bila nesrećna zabuna od strane britanskog ministra (britanskog sekretara odbrane Bena Volasa. U stvari, britanski premijer Riši Sunak je demantovao reči svog ministra i rekao da ceni ukrajinsku zahvalnost, koja se izražava redovno, u različitim formatima“, naglasio je šef ukrajinske diplomatije.

Kuleba je dodao i da niko nema razloga da optužuje Ukrajinu za bilo koju vrstu nezahvalnosti.

„Ali istina je da smo, oprostite mi, u ratu. I kada me kolege, ministri, strani novinari često pitaju da li smo dobili dovoljno oružja, ja im odgovaram da će naoružanja biti nedovoljno tačno onoliko koliko je naš put do pobede. Kada pobedimo, reći ću vam “hvala, oružja je bilo dovoljno”, objasnio je Dmitro Kuleba.

reznikov
reznikov

Šef ukrajinske diplomatije je naglasio i da je na samitu NATO-a u Viljnusu ukrajinska delegacija “sedela pored britanske”, a “ministri odbrane su se dogovorili o važnoj vojnoj odluci u vezi sa naoružanjem”, na šta je Volas pristao.

Kuleba je naglasio da se sve odluke i dalje pravilno donose.

„A to što se tamo neko ne smatra Amazonom (najveća onlajn prodavnica na svetu)… Bili bismo protiv toga da postane Amazon… Neka ostane veliko skladište britanskog oružja otvoreno za Ukrajinu. Veoma smo zahvalni svima – zemlji koja je dala jednu granatu i zemlji koja je dala 100.000 granata. Svima njima smo zahvalni“, dodao je ukrajinski ministar.

2 KOMENTARA

  1. Gledajući kako kulba i zelenski osiono kritikuju ,ponekad i vređaju evropske zvaničnike možemo da zaključimo da im je neko dao ovlašćenje za takav nastup-možda amerika.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version