Naslovna Novosti Kijevske snage pojačavaju napade na most Antonovsk u Hersonu; obezbedili mostobran

Kijevske snage pojačavaju napade na most Antonovsk u Hersonu; obezbedili mostobran [VIDEO]

0
kijevske snage pojacavaju napade na most antonovsk u hersonu video
kijevske snage pojacavaju napade na most antonovsk u hersonu video
google news

Kijevske snage pojačale su svoje napade u blizini mosta Antonovsk, u oblasti Hersona, u, kako se čini, pokušaju uspostavljanja mostobrana na delu leve obale reke Dnjepar koji drže Rusi.

Teški sukobi zabeleženi su u blizini mosta 28. i 29. juna, nakon što su kijevske snage pokrenule nekoliko napada na selo Dači i iskrcale trupe na mala ostrva u reci. Tokom novog talasa napada, ukrajinski čamac približio se ruskoj odbrani na obali Dnjepra.

Video snimci iz ovog sektora takođe su pokazali intenzivni ruski udari na poligon kijevskih snaga na desnoj obali reke Dnjepar.

Napad koji je u toku u Hersonu ukazuje da Ukrajina zaista stoji iza napada na branu Kahovka ranije ovog meseca. Bez rušenja brane, Kijevu bi bilo znatno teže da iskrca snage u blizini Antonovskog mosta.

Novi ukrajinski napadi nisu bili ograničeni na Herson. U sektoru Donjecka kijevske snage su nekoliko puta pokušale da napreduju u pravcu Bahmuta. Međutim, nisu uspeli da ostvare bilo kakav značajniji uspeh.

Borbe su takođe prijavljene u sektoru Zaporožja, gde je ruska vojska odbila nekoliko novih napada. Video snimci iz ovog sektora pokazuju uništavanje ukrajinskog AN/TPQ-50 protivbaterijskog radara američke proizvodnje sa municijom Lancet, kao i uništenje unapređenog glavnog borbenog tenka T-64 direktnom vatrom.

U međuvremenu, rusko Ministarstvo odbrane objavilo je video zapise koji dokumentuju nedavne operacije jurišnih helikoptera Ka-52 i aviona za blisku vazdušnu podršku Su-25, kao i nedavni napad precizno navođenom artiljerijskom granatom Krasnopolj koja je uništila ukrajinsko skladište municije u blizini Avdejevke u Donjecku.

Kijevske snage su pretrpele velike gubitke i do sada nisu uspele da ostvare bilo kakav značajniji dobitak od pokretanja svoje kontraofanzive 4. juna.

Ovaj neuspeh frustrira glavne podržavaoce Kijeva koji su finansirali kontraofanzivu sa desetinama milijardi.

U znak ove frustracije, predsednik Sjedinjenih Država Džo Bajden je 28. juna izjavio da Rusija „gubi rat u Iraku“. Ovaj zbunjujući komentar naišao je na podsmeh po društvenim mrežama.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version