Naslovna Novosti Velika Britanija će poslati bespilotne letelice Tekever AR3 u Ukrajinu

Velika Britanija će poslati bespilotne letelice Tekever AR3 u Ukrajinu

3
velika britanija ce poslati bespilotne letelice tekever ar3 u ukrajinu
velika britanija ce poslati bespilotne letelice tekever ar3 u ukrajinu
google news

Velika Britanija se sprema da pošalje u Ukrajinu bespilotne letelice portugalske proizvodnje Tekever AR3, saopštava Difens ekspres pozivajući se na podatke proizvođača Tekever.

Finansiranje za transfer bespilotne letelice biće obezbeđeno preko Međunarodnog fonda Ujedinjenog Kraljevstva za podršku Ukrajini. Ovaj fond dobija podršku od zemalja kao što su Danska, Island, Litvanija, Norveška, Švedska, Holandija i, naravno, UK.

Prema preliminarnim informacijama britanskog Ministarstva odbrane, postoji snimak na kome se vidi pomenuti dron. Proizvođači su potvrdili ovu informaciju.

Zahvaljujući novoj bespilotnoj letelici, ukrajinska vojska će moći da izvodi duge operacije do 10 sati. Takođe Tekever AR3 u opcionoj konfiguraciji je sposoban za vertikalno poletanje i sletanje.

„Svaki operater može lako da izabere koju opciju želi da koristi za određenu misiju“, rekao je jedan od izvora.

Tekever AR3 je mala, dugoletna bespilotna letelica posebno dizajnirana da pokrije velike površine u kopnenim i morskim misijama. Sposoban je da nosi teret do relativo mali teret, a krstari brzinom od 140 km/h.

Prilikom projektovanja bespilotne letelice Tekever AR3, portugalski stručnjaci iz oblasti vazduhoplovstva rukovodili su se potrebom da se ovaj dron uvede u civilnu i vojnu sferu.

Prema rukovodstvu Tekevera, ovakav pristup je garantovao novom uređaju visok nivo popularizacije, a kao rezultat i dizajn za ceo projekat.

Bespilotna letelica Tekever AR3 može se koristiti za obavljanje širokog spektra zadataka, uključujući izviđanje kopna i površna iznad vode, patrolne i osmatračke letove, geološko i geodetsko izviđanje, kontrolu i praćenje situacije opasnosti od požara, operacije pretrage, praćenje životne sredine itd.

Ovaj faktor obezbeđuje dronu Tekever AR3 visoku svestranost, što je dovelo do prilično velike potražnje za uređajem.

dron tekever ar3
dron tekever ar3

Portugalska bespilotna letelica Tekever AR3 opremljena je klipnim motorom, koji omogućava uređaju da ubrza do brzine od 140 km/h, dok je maksimalno trajanje leta ovog uređaja 10 sati, što se smatra efikasnim.

Kao sredstvo vizuelnog posmatranja, bespilotna letelica Tekever AR3 može da koristi elektrooptičke, infracrvene, televizijske i spektralne kamere, što pruža iscrpnu količinu podataka o proučavanom području i objektima koji se na njemu nalaze.

Specifikacije Tekever AR3

  • Dužina: 1,4 m;
  • Raspon krila: 3,2 m;
  • Visina: 0,5 m;
  • Maksimalna težina pri poletanju: 22 kg;
  • Brzina krstarenja: 120 km/h;
  • Maksimalna brzina leta: 140 km/h;
  • Maksimalni domet leta: 120 km;
  • Maksimalna visina leta: 4500 m;
  • Tip motora aviona: klipni;
  • Elektrana: nepoznato;
  • Snaga: nepoznata.

3 KOMENTARA

  1. Najgenocidnija bolesno engleska nacija na svetu,neverovatna nacija,prave smusalice da bi se zaratilo,kao salju pomic da bi uneli licni interes,pa to vose ne prolazi ni u domu za ometene u razvoju,jer su onidokteori nauka za bolesnu englesku tvorevinu,zato i pju caj,jer su bolesni

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version