Naslovna Novosti Velika Britanija Ukrajini šalje dronove za bacanje torpeda, uz do sada nikad...

Velika Britanija Ukrajini šalje dronove za bacanje torpeda, uz do sada nikad viđene modele

4
velika britanija ce ukrajini dati dronove za bacanje torpeda
Dron Malloy T150 nosi nešto što liči na bespilotni podvodni torpedo REMUS 300
google news

Britansko ministarstvo odbrane odlučilo je da prebaci značajnu seriju modernih bespilotnih letelica u Kijev kako bi obuzdalo Rusiju. Ovaj korak je još jedan u seriji dugogodišnje antiruske politike koju London vodi proteklih godina.

Britansko vojno ministarstvo razvilo je poseban video koji detaljno pokazuje koja će bespilotne letelice Ukrajina dobiti u bliskoj budućnosti.

Video snimak prikazuje britanske kvadrokoptere Malloy T150 sposobne da nose teret i bacaju municiju, holandske izviđačke bespilotne letelice DeltaQuad Pro sa vertikalnim poletanjem i danske izviđačke bespilotne letelice Astero ISR.

Na listi se nalaze i ranije nepoznati primeri udarnih bespilotnih letelica, uključujući dronove kamikaze sa katapultima i vertikalnim poletanjem i sletanjem.

Posebno je uočljivo da se među dometom bespilotnih letelica namenjenih za prebacivanje na ukrajinsku stranu nalaze bespilotne letelice kamikaze sa dometom do 200 km, što je interesanto sobzirom na nedavne učestale ukrajinske napade i sabotaže po Rusiji.

naf 167
Neidentifikovani dron sa natpisom NAF 167

Takođe pažnju treba posvetiti dronu dizajniranom da nosi mala torpeda. Ovaj sistem naoružanja predstavlja pretnju za brodove ruske mornarice u Crnom moru.

Pre samo dvadesetak dana, ruski graničari oborili su isti ovaj dron za teški teretni teret britanske proizvodnje Malloy Aeronautics T150 koji su kijevske snage lansirale iznad Belgorodske oblasti.

T150 je teretni kvadrokopter sa osam pari propelera koji može da pomeri do 68 kg tereta na razdaljinu do 70 kilometara sa brzinom krstarenja od 48 kilometara na sat. Sam dron se transportuje u kućištu srednje veličine koje može da nosi jedna osoba. Za kontrolu leta koristi se laptop, pored toga, moguće je podesiti putne tačke za autonomnu isporuku tereta.

Prošle godine Velika Britanija je objavila da će Ukrajini isporučiti nedefinisan broj dronova T150 za prebacivanje vojne opreme, oružja i municije na front ili čak iza linije fronta.

Ruske snage su i prošlog oktobra prijavile da su oborile i uhvatile jedan takav dron na frontu u zoni sukoba u Ukrajini.

Dronovi T150 su prvobitno isporučeni iz Velike Britanije kako bi se povećale logističke sposobnosti kijevskih snaga. Sada se, međutim, koriste u borbenim misijama.

Još uvek nije jasno da li je Velika Britanija “dozvolila” Ukrajini da koristi svoje bespilotne letelice T150 u napadima na ciljeve duboko na teritoriji Rusije. Ipak, važno je napomenuti da kijevske snage neće moći da izvrše takve napade bez direktne podrške svojih saveznika.

4 KOMENTARA

  1. dal je moguce da su tolikio glupa nacija mislim na engleze i zelim vam bombardovanje slicno u Srbiji 99 god.od strane Rusije

  2. Британци нека само шаљу своја(НАТО)торпеда за бацање,бацили кашику!!!

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version