Naslovna Novosti Dron britanske proizvodnje T150 oboren iznad ruskog Belgoroda

Dron britanske proizvodnje T150 oboren iznad ruskog Belgoroda [FOTO]

0
malloy aeronautics t150
malloy aeronautics t150
google news

Ruski graničari oborili su dron za teški teretni teret britanske proizvodnje Malloy Aeronautics T150 koji su kijevske snage lansirale iznad Belgorodske oblasti.

Fotografije koje pokazuju olupinu drona pojavile su se na mreži 31. maja. Dron, koji je modifikovan da nosi i baca minobacačke granate od 82 mm. Očigledno je korišćen u jednom od nedavnih napada kijevskih snaga na Belgorod.

T150 je teretni kvadrokopter sa osam pari propelera koji može da pomeri do 68 kg tereta na razdaljinu do 70 kilometara sa brzinom krstarenja od 48 kilometara na sat. Sam dron se transportuje u kućištu srednje veličine koje može da nosi jedna osoba. Za kontrolu leta koristi se laptop, pored toga, moguće je podesiti putne tačke za autonomnu isporuku tereta.

Prošle godine Velika Britanija je objavila da će Ukrajini isporučiti nedefinisan broj dronova T150 za prebacivanje vojne opreme, oružja i municije na front ili čak iza linije fronta.

Ruske snage su prošlog oktobra oborile i uhvatile jedan takav dron na frontu u zoni sukoba u Ukrajini.

Dronovi T150 su prvobitno isporučeni iz Velike Britanije kako bi se povećale logističke sposobnosti kijevskih snaga. Sada se, međutim, koriste u borbenim misijama.

Još uvek nije jasno da li je Velika Britanija “dozvolila” Ukrajini da koristi svoje bespilotne letelice T150 u napadima na ciljeve duboko na teritoriji Rusije. Ipak, važno je napomenuti da kijevske snage neće moći da izvrše takve napade bez direktne podrške svojih saveznika.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version