Naslovna Novosti Kijev naručuje stotine dodatnih bespilotnih letelica iz Nemačke

Kijev naručuje stotine dodatnih bespilotnih letelica iz Nemačke

3
vector proizvodaca quantum systems
vector proizvodaca quantum systems
google news

Quantum Systems, vodeći proizvođač izviđačkih bespilotnih letelica sa sedištem u Minhenu, dobio je narudžbu za dodatnih 300 izviđačkih dronova srednjeg dometa Vector za isporuku Ukrajini, navodi se u saopštenju kompanije u sredu.

Nemačka vlada finansira ovu isporuku kao deo vojnog paketa pomoći Kijevu. Ovo je treća narudžbina ukrajinske vojske za Quantum Systems, naime 33 Vector sistema su naručena u avgustu 2022, a još 105 u januaru 2023.

Ovaj dron, dizajniran je da kombinuje brzinu, domet i efikasnost aviona sa fiksnim krilima sa mogućnostima vertikalnog poletanja i sletanja helikoptera.

Dron je dugačak 1,63 metara i ima raspon krila od 2,80 metara. U stanju je da ostane u vazduhu do 120-180 minuta, dostižući brzinu do 72 km / h. Zbog svoje sposobnosti da sprovodi video-nadzor i snimanje na udaljenosti do 30 kilometara, dron može da pokrije područje koje odgovara dometu gađanja mnogih artiljerijskih oruđa na ukrajinskom arsenalu.

vector
vector

Vector je takođe opremljen bezbednim vezama za prenos podataka koje omogućavaju video signale u realnom vremenu zemaljskim stanicama tokom borbenih misija.

Dizajneri su opremili dron sa naprednim mogućnostima veštačke inteligencije za analizu podataka: ugrađeni algoritmi mogu automatski da identifikuju objekte i odmah prenesu kritične obaveštajne informacije na zemlju.

Prošle nedelje se saznalo da je u Kijev prebačena nova serija vojne opreme iz Nemačke.

Među prebačenom opremom bila su 54 izviđačka bespilotne letelice Vektor, multifunkcionalni radarski sistem TRML-4D za vazdušno osmatranje i presretanje ciljeva i dva mosta za tenkove Biber.

3 KOMENTARA

  1. Боље би било да су наручили Памперсе и кожне гаће,ускоро ће им требати.

  2. Znači zaposleni u ovoj firmi su legitimna meta za oružanu silu Ruske Federacije odnosno njene expoziture u inostranstvu.Da li će federacija angažovati npr. neke kriminalne strukture u Minhenu da ovde reaguje. Pa svi ti ljudi idu na posao mahom biciklima i lake su mete. Da li su i domar u tim firmama saučesnici u ubistvima? Jako komplexne pitanja.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version