Naslovna Novosti Ruski odbrambeni gigant Kalašnjikov pojačava proizvodnju dronova

Ruski odbrambeni gigant Kalašnjikov pojačava proizvodnju dronova

0
zala lancet
zala lancet
google news

Ruski odbrambeni gigant Kalašnjikov uspostavio je novu jedinicu za proizvodnju dronova i planira da poveća proizvodnju nekoliko puta, saopštio je 28. marta predsednik grupe Alan Lušnjikov, prenosi agencija TASS.

„Osnovali smo diviziju bespilotnih letelica. Konsolidovali smo sve naše kapacitete na njihovom razvoju i proizvodnji i višestruko povećavamo proizvodnju“, rekao je Lušnjikov.

lancet udara po m777
lancet udara po m777

Nova jedinica će proizvoditi mogućnosti lansiranja i kontrole dronova sa zemlje i sve što je neophodno za efikasan rad bespilotnih letelica, dodao je predsednik Kalašnjikov.

Glavna divizija dronova Kalašnjikova, ZALA Aero Group, proizvodi nekoliko naprednih sistema, uključujući seriju taktičkih izviđačkih dronova ZALA 421-16 i lutajuću municiju Lancet.

ZALA 421-16EM, koji ima izdržljivost od 2,5 sata i radni domet od 25-50 kilometara, i veći ZALA 421-16E2, koji ima izdržljivost preko četiri sata i operativni domet od 30 kilometara, već se masovno proizvode za rusku vojsku. Obe verzije mogu biti opremljene sistemima za elektrooptičko izviđanje visoke definicije.

lancet
lancet

Kompanija takođe masovno proizvodi dve verzije Lancet lutajuće municije, Izdelie-52 sa izdržljivošću od 30 minuta i bojevom glavom od jednog kilograma i veću Izdelie-51 koja ima izdržljivost od 40 minuta i naoružana je bojevom glavom od tri kilograma. Obe verzije su opremljene elektro-optičkim sistemom ciljanja koji može da otkrije, prati i zaključa statične i pokretne mete.

Dronovi koje je proizveo Kalašnjikov igraju su ključnu ulogu u tekućoj ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini.

Bespilotne letelice serije ZALA 421-16 ulaze u ukrajinski vazdušni prostor kako bi svakodnevno obavljale obaveštajne, osmatranje, sticanje ciljeva i izviđačke misije iza linije fronta.

lancet ka m777 ilustracija
lancet ka m777 ilustracija

S druge strane, municija Lancet je od početka specijalne operacije postigla više od 280 pogodaka u oružje i vojnu opremu kijevskih snaga. O ovim udarima, često jasno video zabeleženim iz drugog drona, smo pisali nebrojano puta do sada.

Moramo napomenuti da ukrajinska vojska još nije uspela da pronađe efikasno sredstvo za borbu protiv ruske lutajuće municije „Lancet”. Nedavno je ova lutajuća municija uvrštena i u arsenal privatne vojske Vagner.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version