Naslovna Novosti Rumunija planira kupovinu 54 polovna američka tenka Abrams M1A2 za preko milijadru...

Rumunija planira kupovinu 54 polovna američka tenka Abrams M1A2 za preko milijadru dolara

2
tenkovi m1 abrams 1. konjičke divizije pucaju tokom vežbe nato a atlantic resolve u letoniji.
tenkovi m1 abrams 1. konjičke divizije pucaju tokom vežbe nato a atlantic resolve u letoniji.
google news

Rumunija pregovara o kupovini 54 korišćena tenka M1A2 Abrams za svoje Oružane snage, što je posao potencijalno vredan 1,1 milijardu dolara, prema zvaničnim dokumentima do kojih je došao lokalni novinski sajt defenceromania.ro.

Lokalni mediji su objavili da je Komisija za odbranu, javni red i nacionalnu bezbednost u Poslaničkom domu Rumunije, donjem domu parlamenta, odobrila zahtev Ministarstva nacionalne odbrane da se dozvoli kupovina američkih tenkova Abrams.

M1A2 Abrams - Best Tank Video Ever!
M1A2 Abrams iz ugla komandira

„Tražimo prethodno odobrenje Skupštine za pokretanje postupka za dodelu ugovora u vezi sa programom zadužbine ‘Glavni borbeni tenk’, faza I. Faza I programa zadužbine koja počinje 2023. godine podrazumeva nabavku 54 modernizovana tenka Abrams u varijanti M1A2 i 12 derivata, u upotrebi, iz zaliha Vojske SAD, uključujući municiju i stimulatore za obuku“, navodi se u zahtevu Ministarstva nacionalne odbrane.

Očekuje se da će Abrams zameniti neke od zastarelih rumunskih tenkova iz sovjetskog doba. Kupovina će početi ove godine.

Izvori iz industrije odbrane Rumunije potvrdili su da je u pismu o namerama za kupovinu Abramsa, poslatom pre izvesnog vremena američkom partneru, Rumunija prvobitno izrazila nameru da kupi oko 200 tenkova Abrams.

Zanimljivo, na takmičenju za najbolji Zapadni glavni borbeni tenk, 3. maja, u Letoniji, pod nazivom IRON SPEAR, Challenger 2 je dobio nagradu za najbolji tenk, ispred Abramsa i Leoparda 2.

Tenkovi M1 Abrams su dokazani u borbi i trenutno služe kao glavni borbeni tenk američke vojske. Izvoznu verziju koriste vojske Egipta, Kuvajta, Saudijske Arabije, Australije, Poljske i Iraka.

Prototip tenka najnovije generacije Abrams sa radnim nazivom „Abrams X“ predstavljen je prošle godine na konferenciji i izložbi Američkog vojnog udruženja AUSA-2022 u Vašingtonu. Sigurni smo da će entuzijasti i stručnjaci pronaći zanimljive kadrove.

2 KOMENTARA

  1. Prvo se uradi ispitivanje tržišta i proveri šta se može kupiti za te pare, onda se proveri kako bi taj traktor išao po poljima Rumunije, pa se sagledaju taktičko tehničke karakteristike toga sredstva, pa odma uočiš koliko je posada izložena na oruđima koja se nalaze na istima, pa sagledaš preciznost načina rukovanja tim oruđima, iz ruke, bez sistema upravljanja vatrom, dnevno-noćnim nišanima i shvatiš da kupujem nerentabilnu, bezkorisnu kantu koja je preskupa i ne funkcionalna za tvoju vojsku, te se zamisliš da ti pored takvih prijatelja, neprijatelji NE trebaju!!! Ali došao si u situaciju da moraš, pobegao si od Rusa kod gorega i sada moraš platiti ceh!!! A ako pogledaš video, vidiš sve mane obučene posade, kako bi funkcionisala manje obučena!!!

  2. Bez sumnje odlican tenk,unutrasnjost ko svemirski brod,vrhunska zastita posade,a sad ko je najbolji radi se o nijansama.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version