Naslovna Novosti Rusija stvara eskadrile Su-34 i Su-24 za Specnaz sa ciljem hirurških preciznih...

Rusija stvara eskadrile Su-34 i Su-24 za Specnaz sa ciljem hirurških preciznih udara po Ukrajini

0
suhoi su 34m2
suhoi su 34m2
google news

Ruske snage za specijalne operacije (Specnaz) treba da budu opremljene borbenim avionima kao i helikopterima u pokušaju da naprave razliku na ukrajinskom frontu.

Rusko izdanje Vzglad tvrdi da će u okviru ruskih specijalnih snaga biti stvorena specijalna jedinica pod nazivom „Oluja“. Imaće borbene avione i helikoptere i delovaće na ukrajinskom frontu.

Rusi planiraju da Spetsnaz opremaju sa dve eskadrile aviona i jednom helikopterom.

Rusko izdanje se poziva na izvore unutar ruskih veteranskih organizacija, navodeći da će „Oluja” imati eskadrilu lovačkih i bombardera Su-34, kao i jedan od aviona Su-24 koji će delovati na prvim linijama fronta. Istovremeno, Rusi planiraju da specijalne snage opremaju eskadrilom jurišnih helikoptera.

Su-34 je supersonični lovac i bombarder. Deo je generacije 4++ i sposoban je da samostalno obavlja misije bez vazdušne podrške drugih aviona.

Navedeni izvor napominje da se klasična eskadrila aviona sastoji od 12-16 aviona, dok eskadrila helikoptera od 16.

Naravno, postavlja se pitanje ko će upravljati ovim avionima koji bi trebalo da uđu u opremu specijalaca. Potrebno je na desetine pilota, ali i popriličan broj tehničara na zemlji.

Ruska štampa piše da Moskva regrutuje „elitu među elitama“. Tako će novim eskadrilama moći da upravljaju ne samo sadašnji piloti Kopnene vojske, već i najiskusniji piloti koji su otišli ​​u penziju.

PARA JURIŠNIKA SU 24
PAR JURIŠNIKA SU 24

Bivši ruski vojni pilot napominje da je gotovo nemoguće obučiti veliki broj pilota i tehničara za kratko vreme, navodeći činjenicu da ruska vojna industrija maksimalnom brzinom radi na proizvodnji aviona i municije.

Zbog toga će Rusi pribeći regrutovanju na dobrovoljnoj osnovi iz redova pilota penzionisanih poslednjih godina.

„Oni su piloti sa ogromnim iskustvom. Naravno, moraće da nastave obuku i preobuku, ali je obuka iskusnog pilota mnogo lakša nego kadeta od nule“, zaključuje citirani izvor.

Ali sve do borbenih eskadrila specijalnih snaga, ruska vojna avijacija se suočava sa unutrašnjim problemima. Juče je bio crn dan za Ruse, koji su na svojoj teritoriji izgubili dva borbena aviona, jedan Su-35 i jedan Su-34, kao i dva helikoptera Mi-8.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version