Naslovna Novosti Putin: Svet je na „prekretnici“, počeo je „pravi rat“ protiv Rusije

Putin: Svet je na „prekretnici“, počeo je „pravi rat“ protiv Rusije

0
dan pobede 2023 moskva
dan pobede 2023 moskva
google news

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u utorak na moskovskoj paradi povodom Dana pobede na Crvenom trgu da je svet na „prelomnoj tački“ i rekao da je pokrenut „rat“ protiv Rusije.

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se u utorak na godišnjoj vojnoj paradi u znak sećanja na sovjetsku pobedu u Drugom svetskom ratu, dok se ruska moderna vojna borba da stekne značajnu prednost na ukrajinskom frontu.

https://www.youtube.com/watch?v=E_wRr1y8lVo
Uzivo Dan Pobede u Moskvi

„Danas je civilizacija ponovo na odlučujućoj prekretnici“, rekao je Putin na paradi, kojoj su prisustvovali stariji veterani i vojnici iz ruske kampanje u Ukrajini, dodajući: „Pokrenut je rat protiv naše domovine“.

Pozvao je Rusiju da pobedi: “Za Rusiju, za naše oružane snage, za pobedu! Ura!”

Predsednik Vladimir Putin rekao je da je svet na „prekretnici“ u govoru na paradi povodom Dana pobede u Moskvi. Godišnja vojna parada obeležava pobedu nad nacističkom Nemačkom u Drugom svetskom ratu.

Ali Putin je počeo svoj govor rekavši da se u ovom trenutku vodi pravi rat i ponovo je tvrdio da Rusija brani svoj suverenitet u Ukrajini. Neki od današnjih događaja, koji se odnose na vojnu paradu 9. maja, otkazani su zbog bezbednosnih razloga zbog rastućih tenzija zbog sukoba u Ukrajini.

Parada povodom Dana pobede uključuje visoko koreografski prikaz ruske vojne moći, a Putinove izjave se pažljivo prate. On je najavio da nema promene u strategiji Rusije, koja se priprema za ukrajinsku kontraofanzivu koja se očekuje ovog proleća.

Državna televizija je emitovala slike tenkova i balističkih projektila koji marširaju Crvenim trgom. Ovogodišnja komemoracija se odvija u senci misterioznih eksplozija i napada dronovima na rusku teritoriju, koji su doveli do otkazivanja nekih regionalnih parada poput one u Belgorodu.

U Moskvi je trenutno stanje nervoze nakon nedavnih napada dronovima, koje je Kremlj pripisao proukrajinskim snagama – ali ih je Kijev negirao.

Podsećamo i da je Rusija u nedelju uveče izvršila najveći napad dronovima na Ukrajinu ikada, dok je šef ukrajinske službe bezbednosti SBU Budanov izjavio da će „ubijati Ruse bilo gde“.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version