Naslovna Novosti Pres služba predsednika Rusije: Ukrajina pokušala noću da udari po Kremlju

Pres služba predsednika Rusije: Ukrajina pokušala noću da udari po Kremlju [VIDEO]

0
pres sluzba predsednika rusije ukrajina pokusala nocu da udari po kremlju video
pres sluzba predsednika rusije ukrajina pokusala nocu da udari po kremlju video
google news

U toku noći, oružane snage Ukrajine su pokušale da napadnu Kremlj u Moskvi, saopštila je Pres služba predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

Kako je saopštila pres-služba ruskog predsednika, ruska vojska je onesposobila dve bespilotne letelice. Uz njihovu pomoć Ukrajina je planirala da izvrši napad na Kremlj. Usled napada dronom i njihovog uništenja niko nije povređen, nije pričinjena ni imovinska šteta, saopštila je pres-služba.

Kremlj napad dronom smatra planiranim terorističkim aktom i pokušajem ubistva predsednika Ruske Federacije. „Usled terorističkog akta predsednik Ruske Federacije nije povređen. Njegov radni raspored se nije promenio i nastavlja kao i obično.

Ove akcije smatramo planiranim terorističkim aktom i atentatom na predsednika Ruske Federacije, koji je izveden uoči Dana pobede, parade 9. maja, na kojoj je planirano i prisustvo stranih gostiju. Ruska strana zadržava pravo da preduzme uzvratne mere gde i kada smatra prikladnim“, dodala je pres-služba Kremlja.

ukrajinac sa dronom
ukrajinac sa dronom

Tako ukrajinske formacije prelaze na agresivna dejstva principijelno novog nivoa. Oni pokušavaju da napadnu ciljeve duboko u Ruskoj Federaciji, gađajući ili strateške vojne ciljeve, kao što je bio slučaj sa napadima na aerodrome u Saratovskoj i Rjazanjskoj oblasti, ili nacionalne simbole Rusije kao što je Kremlj.

Odgovor Ukrajine na takve akcije se očekuje. Uostalom, te „crvene linije“, o kojima se priča gotovo od početka specijalne vojne operacije, Kijev je prelazio više puta. Moguće je da će ukrajinske formacije pre kontraofanzive koju je najavio kijevski režim značajno pojačati agresivna dejstva protiv Rusije.

Ranije se saznalo da su od danas u Moskvi hitno zabranjeni letovi bespilotnih letelica, sa izuzetkom onih dronova koje lansiraju vlasti, oružane snage, agencije za sprovođenje zakona i specijalne službe. Odgovarajuću naredbu objavio je gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version