Naslovna Novosti Kadirov testirao novi čečensko-ruski snajper Fantom Taktikal

Kadirov testirao novi čečensko-ruski snajper Fantom Taktikal

0
kadirov i putin
kadirov i putin
google news

Preciznu snajpersku pušku iz serije “Fantom Т” (Phantom Tactical), proizvod moskvoske kompanije “RusBespoke Gun” 30. aprila je isprobao predsednik Čečenske Republike, Ramzan Kadirov.

Testu je prisistvovao i član Liberalno-demokratske partije Rusije Viktor But. Oružje je moskovska firma razvila u saradnji sa specijalistima ”Ruskog univerziteta specijalne namene” (Российский Университет Спецназа).

Univerzitet je osnovan na ličnu inicijativu Kadirova 2013. godine u Gudermesu. Na čelu instruktora – diplomiranih specijalista nalazio se pomoćnik predsednika Čečenske Republike, prvi zamenik načelnika uprave Federelne vojne službe Nacionalne garde Rusije (FSVNG, Rosgvardija) za Čečeniju, Daniil Martinov.

“Bespoke Gun” je snajperskoj sekciji Univerziteta predao na ispitivanje 17 visokopreciznih snajperskih pušaka od kojih je u najuži izbor ušla upravo “Fantom Т”. 

“RusBespoke” je oružje razvijao godinu dana osnovu sistema Raptor u kalibru 6,5 PRC, Predviđeni domet je bio do 2 km. Oružje je sa obrtno-čepnim zatvaračem, bravi se pomoću 3 bradavice, cev dužine 601-711 mm je uzdužno kanalisana radi olakšanja i hlađenja.

Oružje se puni kutijastim okvirom od karbona, kapaciteta 5 – 10 metaka, a ima kundak podešljiv po dužini i visinni. Na testovima, navodno je postignuta preciznost od 0,1 МОА .

7211841
Novi čečensko-ruski snajper Fantom Taktikal

”Ovo je visokotehnološki i visokoprecizni snajperski kompleks. Svi koncepti koji su primenjeni na njemu su naši. Ne koriste svi u svetu ovu tehnologiju, jer je jednostavno neisplativa, ali ovde ju je primenio proizvođač i ispostavilo se da je veoma efikasna”, rekao je Aslambek Arsanukaev, viši instruktor RUS.

S druge strane, Kadirov je izjavio kako je oružje projektovano “uz pomoć najboljeg snajperiste na svetu” te da će se proizvoditi pod zajedničkim logotipom ”Ruskog univerziteta specijalne namene” i “Bespoke Gun”.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version