Naslovna Novosti Na frontu u Ukrajini uništen retki samohodni vadušno-desantni minobacač 2S9 Nona-S

Na frontu u Ukrajini uništen retki samohodni vadušno-desantni minobacač 2S9 Nona-S

0
na frontu u ukrajini unistena retki samohodni top 2s9 nona s
na frontu u ukrajini unistena retki samohodni top 2s9 nona s
google news

Ukrajinski samohodni vadušno-desantni minobacač 2S9 „Nona-S“ uništen je tokom napada na položaje ruske vojske.

Prema podacima Narodne milicije DNR, ukrajinska vojska je izvršila iznenadni kontranapad na položaje ruske vojske, koristeći, što je vrlo interesatno, samohodnu artiljerijsku jedinicu Nona-S.

Samohodni minobacač je počeo neočekivano da puca na položaje ruske vojske, međutim, zbog nedostatka kamuflaže, vojska ga je uspešno locirala te je uništeno kontrabaterijskom vatrom od ruskih artiljeraca.

Operateri bespilotnih letelica 132. brigade (ranije 3. brigade NM DNR) otkrili su samohodnu artiljerijsku jedinicu SAU 2S9 „Nona-S“ Oružanih snaga Ukrajine. Koordinate minobacača prenete su na artiljerce 132. brigade, a ukrajinska instalacija je uništena uzvratnom vatrom. Na video-snimku možete videti trenutak kada je meta identifikovana i uništena.

Istovremeno, najređa samohodna artiljerijska jedinica u službi Oružanih snaga Ukrajine sada nije obnovljiva, jer je njena municija detonirala kao rezultat artiljerijskog udara.

S obzirom na informacije koje je dala ukrajinska vojska, nedostatak artiljerijskih sredstava stvara ozbiljan problem za ukrajinsku vojsku, pa je gubitak samohodnih topova tipa 2S9 Nona-S priličan gubitak za Oružane snage Ukrajine.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version