Naslovna Novosti Ruski diverzanti: uništili smo prvi ukrajinski Leopard tako što smo ga udavili...

Ruski diverzanti: uništili smo prvi ukrajinski Leopard tako što smo ga udavili u močvari

0
ruski diverzanti unistili smo prvi ukrajinski leopard tako sto smo ga udavili u mocvari
ruski diverzanti unistili smo prvi ukrajinski leopard tako sto smo ga udavili u mocvari
google news

Nemački tenkovi Leopard već su počeli da dejstvuju u Hersonskoj oblasti, a jedan od njih je već „potopila” ruska diverzantska jedinica, rekao je za RIA Novosti komandant jedne od jedinica.

“Ovde je više puta zabeleženo granatiranje kontrolnih punktova od tenkova nemačkog porekla Leopard. Ruski diverzantski odred zarobio je tenk Leopard. Nisu mogli da ga odvuku nazad, pa su ga potopili u močvari. Leopardi su ovde, već se bore“, rekao je oficir dobrovoljačkog bataljona Sokol.

lepoard 2 u blatu ilustracija
lepoard 2 u blatu ilustracija

On je dodao da su ruski borci zabeležili upotrebu nemačkih protivvazdušnih raketnih sistema sa ukrajinske strane. Pretpostavlja se da su ih kontrolisali nemački plaćenici.

Ne možemo nezavisno da potvrdimo tvrdnje oficira koji je tvrdio da je „potopio“ tenk nemačkog porekla.

U međuvremenu, video snimci na društvenim mrežama prikazuju nekoliko ukrajinskih tenkova i oklopa koji su zaglibili u sezonskom vlažnom tlu, a neki od njih su pogođeni, što ukazuje na to da bi Rusija pametno iskoristila blatnjave uslove da uništi više njih.

Čini se da ovo asocira na čuvenu epizodu Drugog svetskog rata u leto 1941. Operacija nacističke Nemačke Barbarosa u junu, nakon što je probila 800 kilometra duboko u Rusiju i bila na 300 od Moskve, morala je iznenada da se bori sa ledenom zimom koja je onesposobila trupe i mašinerije.

vojnici vermahta vuku automobil kroz blato novembar 1941. bundesarchive
vojnici vermahta vuku automobil kroz blato novembar 1941. bundesarchive

Zajedno sa tragom pokvarenih tenkova i teških vozila koji nisu mogli da pređu sirove puteve u zloglasnoj blatnjavoj rasputici zbog kiše i snega koji se topio u oktobru, Crvena armija je skoro potisnula Vermaht. Kasnije je otkriveno da je Sovjetski Savez iskoristio vreme da se industrijski pripremi i bolje obuči.

Ista rasputica, čini njive i neasfaltirane puteve neprohodnim oko mesec dana u jesen i proleće. Tenkovi i artiljerijska oruđa zaglibili su u vlažnoj zemlji. Tako je Rusija kao da je ponovila trik iz istorije u aktuelnom ratu u Ukrajini, kojem predstoji najodlučnija faza.

https://twitter.com/a_newschannel/status/1645086447857270784?s=20

Serija video snimaka na različitim forumima društvenih medija, postavljenih ovih dana prikazuju ukrajinski oklop ili zaglavljen u bljuzgavi put ili uništen – ili oboje – u oblastima za koje se tvrdi da su u blizini Bahmuta i Donbasa.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version