Naslovna Novosti Raketa pala na samo 10 metara od grupe ukrajinskih vojnika

Raketa pala na samo 10 metara od grupe ukrajinskih vojnika [VIDEO]

0
wagner bm 21 grad mlrs
bm 21 grad mlrs
google news

Ukrajinski vojnici, pokušavajući da napuste sklonište u vidu višespratnice, umalo nisu pogođeni nevođenom raketom.

Dolazak MLRS 300 mm Smerč ili Grad na položaje 204. bataljona 241. brigade Teritorijalne odbrane

Pretpostavlja se da je na videu zabeležen dolazak rakete MLRS 300 mm Smerč ili Grad na položaje 204. bataljona 241. brigade Teritorijalne odbrane. Kamera je snimila raketu koja je letela samo 10 metara od ukrajinske vojske.

Video je snimljen u Bahmutu. Raketna artiljerija PMC „Vagner“ radi na položajima Oružanih snaga Ukrajine, potiskujući ih u zapadni deo grada.

Po svemu sudeći, raketa nije eksplodirala iz tehničkih razloga, jer na snimku nije zabeležen nijedan dokaz o njenoj detonaciji. Ipak, pojedini izvori tvrde da je na video snimku položaj ukrajinske vojske na zapadnoj periferiji grada, što ukazuje da su se borbe ovde već pomerile i da je pozicija Oružanih snaga Ukrajine kritična.

Ukrajinska vojska do danas kontroliše oko 20% teritorije Bahmuta, i pretpostavlja se da je, ruska vojska blokirala ključne rute koje obezbeđuju komunikaciju sa gradom. Što se samog grada tiče, pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine su četiri velike ulice.

Predsednik Ukrajine Zelenski je u svom najnovijem obraćanju nagovestio moguće povlačenje iz Bahmuta rekavši da “Ako postoji opasnost od gubitka osoblja usled opkoljavanja, doneće se „ispravne odluke”.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version