Naslovna Novosti Rusi uništavaju ukrajinsku haubicu Krab 155 mm kamikaza dronom

Rusi uništavaju ukrajinsku haubicu Krab 155 mm kamikaza dronom [Video]

0
lancet krab
lancet krab
google news

Ukrajinski artiljerijski sistem Krab 155 mm i kamion za snabdevanje uništeni su od strane ruskog drona tipa „kamikaze“, Lancet.

Na snimku koji je objavio Ukraine Weapons Tracker se vidi dron kamikaza kako uleće i pogađa više ciljeva, uključujući samohodnu haubicu Krab 155 mm.

Ruska municija koja luta, poput dronova Lancet, bila je noćna mora za ukrajinske trupe.

Dronove Lancet, koje proizvodi ZALA-Kalašinkov, izveli su stotine preciznih udara, prema obaveštajnoj grupi Oryx (OSINT) otvorenog koda.

Kamikaza bespilotna letelica luta iznad operativnog područja, locira i prati neprijatelja, „istražuje“ moguće mete kako bi pomogao da se izaberu one visoke vrednosti, bira pravi tajming, pravac i ugao napada, a zatim izvodi precizan udarac.

Lancet ima cilindrični trup sa dva seta površina za kontrolu leta u obliku slova Ks koje se uvlače unutra za skladištenje. Ima električni propeler sa dve lopatice na repu i senzorsku jedinicu u nosu. Dron nalik na raketu izbacuje se u vazduh jednostavnim katapultnim sistemom na zemlji.

002 lancet 3
Lancet-3

Prema ruskim medijima, nova bespilotna letelica krstari brzinom od oko 120 km/h. Tvrdi se da je maksimalni domet 40 km, a ciljevi se obično lociraju izviđačkim dronom pre nego što se Lanset lansira.

Profil niskog leta, mali radarski poprečni presek i minimalni infracrveni potpis čine Lanceta teškim za presretanje.

Ruska vojska koristi municiju Lancet protiv kijevskih snaga od početka specijalne vojne operacije u Ukrajini pre više od godinu dana.

Ukrajinska vojska još uvek nije pronašla efikasno sredstvo za suzbijanje ruskih kamikaza dronova osim metalnih mrežastih zamki, kojima pokrivaju svoja vozila u skloništima.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version