Naslovna Novosti NATO spreman da počne sa snabdevanjem Ukrajine ratnim brodovima

NATO spreman da počne sa snabdevanjem Ukrajine ratnim brodovima

1
norveski minolovac m 853 haarlem bergen
norveski minolovac m 853 haarlem bergen
google news

Holandija je spremna da prebaci dva broda Alkmar u službu Ukrajine, saopštava Ministarstvo odbrane Kraljevine. Precizira se da je reč o minolovcima. Osim toga, Amsterdam je spreman i da Kijevu prenese opremu za brzu izgradnju mostova i prelaza.

Kako napominju u ministarstvu odbrane Holandije, obuka ukrajinskih posada za upravljanje brodovima počeće ove godine. Međutim, sami brodovi će biti na raspolaganju Ukrajini negde 2025. godine.

Pentagon je istovremeno razgovarao sa Ministarstvom odbrane Holandije. Ministarstvo odbrane SAD je preciziralo broj nemačkih tenkova Leopard spremnih za slanje u Ukrajinu.

Prema rečima američkog ministra odbrane Lojda Ostina, u ovom trenutku devet zemalja se obavezalo da će obezbediti oko 150 tenkova ovog tipa.

Treba napomenuti da trenutno ukrajinske posade u punom jeku uče da upravljaju američkim tenkovima Abrams, za koje je zvanični Vašington ranije izjavio da ne želi da ih isporuči. Osim toga, ukrajinski piloti se sada obučavaju u vazduhoplovnoj bazi u Sjedinjenim Državama. Vojni piloti se obučavaju za upravljanje američkim avionima F-16. Istina, do sada samo na simulatorima.

Podsetimo, zapadni vojni analitičari direktno povezuju velike isporuke stranih oklopnih vozila Kijevu sa pripremom prolećne kontraofanzive ukrajinske vojske. Zaporoška oblast je naznačena kao najverovatniji pravac glavnog udara Oružanih snaga Ukrajine.

1 KOMENTAR

  1. Brodovi će biti dostupni 25te…. Možda 25te okraina neće ni postojati, a sigurno je da neće imati izlaz na more i biće isključivo kopnena zemlja.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version