Naslovna Novosti Sa kosmodroma Bajkonur lansirana je raketa „Proton-M“ sa satelitskim repetitorom „Luč-5X“

Sa kosmodroma Bajkonur lansirana je raketa „Proton-M“ sa satelitskim repetitorom „Luč-5X“

5
proton m 1
proton m 1
google news

Lansirna raketa Proton-M sa gornjim stepenom Briz-M i svemirska letelica Luč-5X lansirana sa kosmodroma Bajkonur. Ovo je u ponedeljak, 13. marta, saopštila državna korporacija „Roskosmos“.

Raketa je se ponašala normalno, gornji stepen se odvojio od trećeg stepena rakete i postavlja satelit u zadatu orbitu, navodi Telegram kanal.

proton m
proton m

U 2023. ovo je četvrto lansiranje ruskih raketa-nosača. Za „Proton-M” let je bio 115-ti, a za „Briz-M” – 107. u istoriji.

Roskosmos je izvestio da je korporacija, prvi put u istoriji moderne Rusije, izvela 100 uzastopnih lansiranja svemirskih raketa bez nezgoda.

Roskosmos je takođe pojasnio da su 82 lansiranja bila na raketama Sojuz, 11 na Proton-M, četiri na Angari i tri lansiranja na raketama Rokot.

Teretni svemirski brod Progres MS-21 završio je svoj svemirski let 19. februara. Nesagoreli elementi njegove strukture pali su u neplovno područje južnog Tihog okeana.

Пуск РКН Протон-М с КА Anik-G1

5 KOMENTARA

  1. Zemlja je ravna i svemir ne postoji bračo i sestre. Obavezno počnite da istražujete teoriju ravnu Zemlju!

  2. Čudno. “Nesposobni Rusi”, svaki put idealno iz cuga, izbace raketu u svemir, gde se prelepo vide tragovi svih šest bustera, idealno jednakih! Amerima to uspe iz šestog puta, jer stalno nešto curi, uz molitvu popa, dok motori kašlju, a raketa krivuda kao da je popila tri bureta viskija, a Kinezi izbace iz trečeg puta, ali nemaju pojma ni gde je raketa, a još manje gde su popadali delovi bustera!

    • Тако је. Руси су по питању свемирске технологије годинама испред Амера. Но, да није руске ракетне технологије Амери никада не би допрли до космоса.
      О војној ракетној технологију да не причам. Хиперсоничне ракете су за запад мисаона именица.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version