Naslovna Novosti Novi južnokorejski lovac KF-21 Boramae pravi veliki korak napred

Novi južnokorejski lovac KF-21 Boramae pravi veliki korak napred

0
kf 21
kf 21
google news

Južnokorejska administracija za odbrambene nabavke (DAPA) objavila je da je autohtoni radar sa aktivnim elektronskim skeniranjem (AESA) instaliran i testiran na novom borbenom avionu KF-21 Boramae.

Agencija za nabavku oružja saopštava da je treći prototip sa montiranim AESA radarom poleteo iz 3. letačkog krila za obuku vazduhoplovnih snaga u Sačeonu, oko 300 kilometara južno od Seula, u 10 sati i završio let od 84 minuta.

출고식 이후 미리 만나보는 KF-21의 비행 모습(CG구현)
KF-21 Boramae

Ovaj prototip je izveo uspešan prvi let u januaru. Prvi i drugi prototip KF-21 izveli su svoje prve letove u julu i novembru prošle godine, respektivno. U januaru je četvrti prototip ― ovaj dvosed ― takođe imao prvi let.

Agencija je saopštila da planira da počne da sprovodi letove još dva prototipa u prvoj polovini godine u skladu sa planom da sprovede ukupno 2.000 probnih letova do februara 2026.

Boramae je višenamenski borbeni avion koji je razvio Korea Aerospace Industries Ltd. i rezultat programa razvoja aviona KF-X koji se sprovodi od 2016.

Novi KF-21 je jedan od najvažnijih nacionalnih projekata za zamenu postojećih lovaca vazduhoplovstva ali i za uvođenje lovca sledeće generacije koji može da zadovolji budući koncept operacije vojnog ratišta. Detaljan opis i istorijat prvog samostalnog južnokorejskog lovca možete pročitati ovde.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version