Naslovna Novosti Snage Kijeva izgubile nekoliko haubica od ruskih Lancet dronova-kamikaza (VIDEO)

Snage Kijeva izgubile nekoliko haubica od ruskih Lancet dronova-kamikaza (VIDEO)

0
zala lancet
zala lancet
google news

Ruska vojska nastavlja da lovi ukrajinske haubice u zoni specijalne vojne operacije uz pomoć municije Lancet.

RT i drugi ruski izvori vesti objavili su juče video snimak koji dokumentuje tri nedavna udara Lancetom po haubici sovjetske proizvodnje D-30 vučenu 122 mm, M777 američke proizvodnje koji je vukao haubicu 155 mm i sovjetsku 2S1 Gvozdika samohodna haubica 122 mm.

ZALA Aero Grupa, podružnica ruskog odbrambenog giganta Koncerna Kalašnjikov, proizvodi dve verzije municije za lutanje, Izdelie-52 sa letom u trajanju od 40 minuta i bojevom glavom od tri kilograma i veću Izdelie-51 koja ima izdržljivost od sat i naoružana je bojevom glavom teškom pet kilograma.

Lancet je opremljen elektro-optičkim sistemom koji mu omogućava da detektuje, prati i obeležava statične i pokretne mete. Profil niskog leta, mali radarski poprečni presek i minimalni infracrveni trag municije koja luta čini je izuzetno teškim za presretanje.

Od početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini prošle godine bilo je više od 100 dokumentovanih udara Lanceta na vojnu opremu kijevskih snaga, posebno na vučne i samohodne haubice.

Uprkos tome što je od svojih saveznika dobila više od 800 artiljerijskih sistema, Ukrajina se i dalje bori da parira vatrenoj moći ruske vojske.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version