Naslovna Novosti Civilni kamioni tajno prevoze britanske transportere Spartan u Ukrajinu (Video)

Civilni kamioni tajno prevoze britanske transportere Spartan u Ukrajinu (Video)

1
utovar spartana u civilni kamion
utovar spartana u civilni kamion
google news

Snabdevanje Ukrajinom oružjem je izazov. Kako za Ukrajinu tako i za zemlje koje su pristale da isporuče svoje platforme za oružje. U ratno vreme, kada sateliti stalno prate, čuvanje tajne isporuke je izuzetno važna i strateška odluka.

Ruski obaveštajni sateliti stalno prate šta se dešava oko ukrajinske putne infrastrukture. Ukrajina često se noć koristi kao pokriće. Ako situacija zahteva hitnu isporuku, tokom dana se mora naći rešenje i rizikovati.

Civilian truck is secretly transporting UK Spartan APCs to Ukraine

Zbog ovakvih poteza kao i već čuvenih selfija ukrajinskih vojnila iz osnovnih škola ali i PVO sistema sakrivenih u tržnim centrima, civilne mete mogu biti potpuno opravdane. Međutim kada se dese, propaganda ih jedva dočeka, pri tome ne spominjući ovakve snimke.

Upravo to su ukrajinski vojnici sami snimili na video-snimku – isporuku teško oklopne platforme sa civilnim kamionom. Reč je o isporuci britanskog oklopnog sportiste Spartan.

Utovaren u civilni kamion, Spartan je ušao u Ukrajinu iz susedne zemlje i nesmetano se kretao duž civilne putne infrastrukture. Pod maskom obične, svakodnevne i uobičajene isporuke, Spartan uspešno stiže na svoje konačno odredište.

Kamion snimljen na snimku je tipa tegljač-prikolica. Uz njega je priložen i trejler koji, prema perspektivi video izveštaja, može da primi ne jedan, već dva spartanska oklopna vozila. Upravo to se vidi na snimku.

Na kraju videa, nakon što je prvi Spartan utovaren na platformu za podizanje, kamera pomera fokus da bi prikazala jezgro prikolice. Unutra se vidi drugi britanski Spartanac.

Kijev, šoping centar, mart 2022

Video je podeljen na društvenim mrežama. Prema tviterašu koji je podelio video, takva praksa je uobičajena u Ukrajini. Na ovaj način ukrajinsko Ministarstvo odbrane skriva od „ruskih očiju“ platforme otpora koje pristižu sa zapada, ne mareći za civilne žrtve koje može ovakva lukavost da prouzrokuje. Temu smo već detaljno obradili u članku nazvanim Civilne žrtve ”totalne odbrane”.

1 KOMENTAR

  1. Rat je i nema tu redovne isporuke.Sve što nije provereno je sumnjivo tako i ti kamioni posebno kad ulaze iz nato država.Zna se šta treba u takvoj situaciji preduzeti.Rusija bi trebala malo više da prati takve ulaske!

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version