Naslovna Novosti Nakon kadrova sa F/A-18, Tom Kruz „krstari“ na nuklearnom nosaču aviona po...

Nakon kadrova sa F/A-18, Tom Kruz „krstari“ na nuklearnom nosaču aviona po Jadranu

0
nakon letenja sa fa 18 super hornet tom kruz krstari na nosacu aviona po jadranu
nakon letenja sa fa 18 super hornet tom kruz krstari na nosacu aviona po jadranu
google news

Holivudska zvezda Tom Kruz nedavno se ukrcao na američki nosač aviona kako bi snimio sekvence za svoj novi film „Nemoguća misija 8 – Dead Reckoning drugi deo“ kod obale Italije.

Antonio Parente, šef filmske komisije Apulije, potvrdio je 2. marta da je Kruz 25. februara stigao u Bari, glavni grad regije Apulija.

USS George HV Bush (CVN-77)

On je dodao da je 26. februara, nakon što je prenoćio u hotelu Delle Nazioni u Bariju, Cruise napustio grad privatnim helikopterom i odleteo ka američkom nosaču aviona kako bi snimio scene za osmi nastavak filma „Nemoguća misija”.

Parente je napomenuo da je u pitanju nosač aviona najverovatnije USS George HV Bush (CVN-77). Kada je Kruz stigao na američki brod, bio je blizu italijanske pomorske obale, ali je trenutno „negde između Italije i Hrvatske“, naveo je on.

USS George HV Bush je klase Nimic. Njegova dužina je 333 metra i ima deplasman od preko 100.000 tona. Njegova maksimalna brzina prelazi 30 čvorova, a pokreću ga dva nuklearna reaktora.

Može da plovi više od 20 godina bez dopunjavanja goriva. Kapacitet broda je 3.532 člana posade i može da ponese 90 aviona i helikoptera. Brod je izgrađen 2009. godine, a izgradnja je koštala 6,2 milijarde dolara.

Šef filmske komisije je takođe napomenuo da se očekuje da Kruz završi snimanje i napusti Italiju do kraja ove nedelje.

Prema američkom zabavnom dnevniku Variety, Tom Kruz i režiser filma Kristofer Mekkviri snimaju scene leta na američkom nosaču aviona u Jadranskom moru.

MISSION IMPOSSIBLE: DEAD RECKONING PART ONE Stunt Trailer (2023) Tom Cruise

Nastavak „Dead Reckoning drugi deo“ obeležiće Kruzov osmi film „Nemoguća misija“. Većina lokacija za snimanje filma je držana u tajnosti.

Prema izveštajima, Paramountu je odbijena dozvola da snimi scenu na arktičkom ostrvu Svalbard, blizu obale Norveške. Veruje se da će film biti objavljen u junu 2024.

Nik Oferman, Rebeka Ferguson, Vanesa Kirbi i Hejli Atvel su među ostalim glumcima koji će se pojaviti u filmu koji je režirao Kristofer MekKveri.

Kruz je poznat po izvođenju rizičnih vratolomija u svojim filmovima. U septembru 2022., video je pokazao kako Kruz izvodi akrobaciju za Nemoguću misiju 7 deo, dok sedi na vrhu starog dvokrilca iz Drugog svetskog rata koji leti iznad južnoafričkog kanjona reke Blajd.

Međutim, američka mornarica nije dozvolila Kruzu da pilotira borbenim avionom Boeing F/A-18 Super Hornet, posebno reklamiranom u filmu „Top Gun: Maverick“ iz 2022. Nastavak Top Gun-a je bio među najuspešnijim filmovima prošle godine, sa odličnim kritikama.

nakon letenja sa fa 18 super hornet tom kruz krstari na nosacu aviona po jadranu
Top Gun Maverick, insert iz filma

Razlog je verovatno bio taj što je borbeni avion od skoro 70 miliona dolara jednostavno bio preskup da bi se predao nekome ko nije bio obučen za pilota borbenog aviona.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version