Naslovna Novosti Ukrajina dobija savremeni izviđački sistem od nemačkog Rajnmetala, SurveilSPIRE

Ukrajina dobija savremeni izviđački sistem od nemačkog Rajnmetala, SurveilSPIRE

0
surveilspire
surveilspire
google news

Kompanija Rheinmetall sa sedištem u Dizeldorfu objavila je da snabdeva Ukrajinu automatizovanim sistemima za izviđanje.

Kako se navodi u saopštenju nemačkog proizvođača oružja, Rheinmetall na ovom projektu sarađuje sa estonskom kompanijom DefSecIntel.

Poznati kao SurveilSPIRE, ovi sistemi za izviđanje se sastoje od mobilnih tornjeva za nadzor opremljene kamerama za dnevnu i noćnu upotrebu, mini dronova sa autopilotom i kontrolnim sistemom. Obim isporuke obuhvata i transportna vozila. Cena iznosi više miliona evra, a isporuka je već počela.

Proizveden od strane estonskog DefSecIntel-a, SurveilSPIRE nadzorni tornjevi se mogu utovariti na prikolice i brzo transportovati do njihovog područja rada. Za montažu su potrebna tri radnika; rad je potpuno automatizovan. Sistem uključuje bežične veze (4G i Starlink) za video prenos do mobilnog komandnog mesta.

Solarni paneli omogućavaju neprekidan rad bez kablova za napajanje ili izvora goriva. Sistem se oslanja na autopilotirane izviđačke bespilotne letelice koje vrše patrole i letove specifične za misiju. Ovo omogućava inspekciju otkrivenih pretnji i omogućava operateru da pokrene neophodne protivmere.

defsecintel surveilspire
defsecintel surveilspire

Rheinmetall već učestvuje u nekoliko projekata sponzorisanja Ukrajine. U ime nemačke vlade, Rheinmetall podružnica Zeppelin Mobile Sisteme GmbH ove godine isporučuje Ukrajini terensku bolnicu po sistemu „ključ u ruke“.

Zajedno sa drugim odbrambenim materijalom Ukrajina dobija i isporuku 26 potpuno novih visoko pokretnih HX kamiona sa zamenljivom karoserijom.

Štaviše, Rheinmetall je partner u višestrukim multilateralnim „Ringtausch“ transakcijama. Ovaj postupak, koji je razvila nemačka vlada, osmišljen je da sponzoriše ukrajinski rat u saradnji sa njihovim partnerima u NATO-u.

Manje zemlje članice NATO-a prenose svoje zalihe prastare opreme iz sovjetskog doba Ukrajini u zamenu za sisteme zapadne proizvodnje.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version