Naslovna Novosti Rusi digli u vazduh sopstveni helikopter Ka-52 „Aligator“ kako ne bi dospeo...

Rusi digli u vazduh sopstveni helikopter Ka-52 „Aligator“ kako ne bi dospeo u ukrajinske ruke

3
kamov ka 52 alligator
kamov ka 52 alligator
google news

Jedna od prvih ruskih letelica raspoređenih da dominiraju ukrajinskim nebom, helikopter Kamov Ka-52 „Aligator“, dolazi ponovo na naslovne strane desetak meseci nakon SVO.

Na snimku sa društvenih mreža vidimo kako jurišni helikopter Ka-52 bukti nakon prinudnog sletanja.

Helikopter je navodno uništila sama posada ubrzo nakon sletanja. Snimak, iako nedavno objavljen, deluje da je snimljen ranije tokom rata.

Ovo što smo videli na snimku bila je standardna operativna procedura koju koriste obe sukobljene strane. Uništavaju sofisticiranu i vrednu vojnu opremu koja se ne može povratiti. To se radi kako bi se sprečile neprijateljske snage da pristupe najsavremenijoj, poverljivoj tehnologiji koja se koristi u vojnoj opremi.

Uzgred, ovaj snimak na kom je Ka-52 uništila posada objavljen je samo nekoliko dana nakon što je drugi video koji prikazuje odnošenje ruskog Ka-52 od strane ukrajinskih snaga postao viralan.

Na snimku se vidi kako ukrajinska vojska utovaruje helikopter, što izaziva spekulacije da Sjedinjene Države već ispituju tehnologiju. Iskusni borci znaju da bojno polje nije samo poligon za procenu borbene efikasnosti oružanih sistema, već i laboratorija za proučavanje vojne tehnologije koju koristi protivnička strana.

Medijski izveštaji sugerišu da je jedan od najsavremenijih ruskih tenkova T-90M Proriv, za koji je Rusija u početku oklevala da upotrebi, takođe zarobljen kako bi dospeo u ruke zapadnih naučnika i vojnih inženjera.

Sa druge strane, Rusija je takođe ispitivala raketu HIMARS koja nije eksplodirala pri udaru. Isti slučaj smo videli i sa mnogim MANPADS-ima i protivtenkovskim vođenim projektilima poput Javelin, koje je Ukrajina intenzivno koristila od početka sukoba.

3 KOMENTARA

  1. Bem li ga treba tona eksploziva da ga unisti i rasparca Ovo me vise podseca na maketu balona kad ga jedan stampin rasturi na paranparcad bez tragova da postoi

  2. Аматерски покушај пропаганде! Снимак из гронолана, низ ниједног зума али са више страна. Почетна експлозија “Холивуд продакшн”!

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version