Naslovna Novosti Kremlj ne može zaustaviti ukrajinske sve češće udare po ruskoj teritoriji

Kremlj ne može zaustaviti ukrajinske sve češće udare po ruskoj teritoriji

1
striz
striz
google news

Prema rečima bivšeg ruskog generala koji je bio ključan u preuzimanju Krima 2014. godine, eskalirajući ukrajinski napadi unutar Rusije ne mogu se zaustaviti.

Prema Telegram poruci Igora Vsevolodoviča Girkina, zastareli sistemi Sovjetskog Saveza nisu spremni da podnesu neprijateljske bespilotne letelice (UAV) i široku upotrebu artiljerijskih raketnih sistema visoke pokretljivosti.

Igor Vsevolodovič Girkin

On je tvrdio da će napadi na kritične ruske lokacije takođe postati „češći“ zbog povećane vojne podrške zemalja NATO-a. Girkin je istakao da je ruska protivvazdušna odbrana bila „spremna za poslednji kolonijalni rat“ na početku sadašnjeg sukoba.

Kao rezultat toga, neprijatelj sada može „jeftino i veselo“ da napada strateške ciljeve duboko unutar ruske teritorije koristeći dronove kamikaze, pri čemu ruska protivvazdušna odbrana u potpunosti ili delimično nije u stanju da ih zaustavi, dodao je on.

Njegova zabrinutost usledila je nakon saopštenja ruskog Ministarstva odbrane da je 26. decembra u 1:35 po lokalnom vremenu oboren ukrajinski dron koji je ciljao ka ruskoj vazdušnoj bazi Engels-2, udaljenoj više od 350 milja od najbližeg područja pod kontrolom Ukrajine.

Uprkos tome što je dron oboren, troje ruskih pripadnika je poginulo od drona, a kako smo ranije izveštavali, ovo samo jedan u nizu napada.

ukrajinski tu 141 striz verovatno kotiscen za napad na ruske vazdusne baze
Ukrajinski TU-141 Striž kotiscen za napad na ruske vazdusne baze

Girkin je istakao da je u najboljem slučaju naivno očekivati od ruskih vojnih konstruktorskih biroa i firmi vojno-industrijskog kompleksa da stvore i pokrenu proizvodnju potpuno novih sistema protivvazdušne odbrane koji dosledno brane nebo od „štetnih sitnica“.

Osim toga, vojno-političko rukovodstvo Ruske Federacije ne pokazuje da je sposobno ili spremno da izvede razorni kombinovani napad na neprijatelja „u njegovoj jazbini“, rekao je bivši ruski general za američke novine Newsweek.

1 KOMENTAR

  1. Једноставно,ко се иоле разуме у војна питања ПВО зна,да проблем тих дронова је због цивилног саобраћаја у том региону.Дронове наведу иза цивилног авиона,ти авиони немају сигнализацију наш-туђ и једноставно систем ПВО може оборити свој цивилни авион.Ако би се затворили цивилни коридори из тог правца,сви би дронови били оборени,а поготову тај Тупољев дрон из седамдесетих.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version